Old be-al House

Old Be-al House in Melbourne

Old Be-al House is a classic, single story brick veneer home from the inter-war period was the subject of this imaginative rejuvenation and extension in Melbourne’s inner-east designed by FMD Architects.

Swanston Academic Building Melbourne

Swanston Academic Building – RMIT University, Melbourne

This stunning architectural design is an idea about building a vertical campus and drawing the diversity of the city deeply in to the design conception. As student space is not available like a green campus, the project proposes a vertical ‘stack’ of informal ‘open’ student spaces, each connected to a central circulation system of escalators and stairs.

Camberwell House

Camberwell House in Melbourne

The brief AM Architecture received was mostly pragmatic. More space for a large family, better zoning, and importantly to create a better connection to the outdoors but not lose the stunning views of the neighbouring parkland.

McArthur House

McArthur House in Melbourne

The Owners brief to Bryant Alsop required a new family home to be built on a relatively flat site in Melbourne’s leafy eastern suburbs. They had always wanted a rendered house, and were looking for a clean, sharp design.

Mont Albert B&W House

Mont Albert B&W House in Melbourne

A raking roof lifts up over a north-facing clerestory window to bring light and warmth deep into the house. This house was the result of a collaboration between the owners, their bespoke cabinet maker and Ben Callery Architects.

380 Lonsdale in Melbourne

Melbourne Architecture News: Victoria Buildings

Melbourne architecture news – best new Victoria buildings + Australian architects news – Melbourne buildings, Victoria architecture guide, projects & photos. Key architectural developments in Victoria, new buildings that are either of top quality or interesting, or ideally both, plus architectural exhibitions and architecture competitions.

Somme Houses in Edithvale

Somme Houses in Edithvale

Designed by Jarchitecture this development of two townhouses sits on a quiet cul-de-sac at one end and a beach on the other. Given the sites contextual tension, the design is squeezed and defensive looking at one and at the other end.