Green Places Community Clubhouse Leisure

Green places Community Clubhouse Leisure Taiwan, Tainan Building, Architecture Images

Green places Community Clubhouse Leisure

Contemporary Tainan Architectural Development – design by Keng Fu Lo, architect

25 Apr 2016

Green places Community Clubhouse Leisure by Keng Fu Lo

Green places Community Clubhouse Leisure Building in Tainan

Design: Keng Fu Lo, architect

DESIGN NAME:
Green places Community Clubhouse

PRIMARY FUNCTION:
Leisure Architecture

Green Places Community Clubhouse Leisure

INSPIRATION:
It is a very important connection between people and the environment. A good environment contains a consistent design from the architecture to the interior design. The coordination between Interior design and space makes a perfect structure of architecture.

In the design of architecture, we get rid of general outlook of architectures, while using Le Corbusier’s, master of architects, elements used in his Villa Savoie:
Freedom column (elevated body), free graphic (senses of flow), the free facade (Magic outlook), the level of long window (horizontal gaze), roof garden (Imagination of sky) and ramps and ladders (dancing body). We see a building as a life.

There are different designs in every floor. It breaks the tradition and contradiction of a design of architecture. However, it unifies the whole design. The sense of unification comes after the contradictions of design. It shows deep concern of design. Horizontal extension and visual extension make the space extent without limitation. The outlook contains the deep concern of design. Building plan emphasizes that stacking flat by each free curve, landscape full overflow pool with outdoor plaza also formed like hills natural beauty.

Green Places Community Clubhouse Leisure

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Use of continuous glass windows, break the barriers of space boundaries. Built-in the landscape garden applicate in this area. The natural into the room, creating links within and outside. Different surface elevation correspond to each other, so it increase more interactive and fun between people; the raise of the morning sun provides sufficient temperature for swimming, gym vision also generate links with the outdoor landscape. Yoga class, kitchen, leisure farm, a variety of spatial behavior generated here, link the different age groups, to create communication and interaction. Through symbiotic coexistence with the environment, experience nature gives us the sun, air, water, better living experience in the building after the combination produced. By nature, the amount of body to influence the physical plant of the building, it can be practical.

Green Places Community Clubhouse Leisure

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The wall of architecture contains anodized aluminum and RC layer. It helps the emission of hot air caused by sunshine radiation. The size of the retractable stairwell and appropriate outside air introduction using the hot buoyancy principle, it discharge hot air effectively. The same design used in stairwell as well. In winter, the design, large trees, double wall and other functions effectively block invasion from cold air. It keeps the villa warm in winter and cool in summer. Hall as part of the architecture is a ventilation tower, after absorbing the heat generated by the top iron, thermal buoyancy will promote indoor air convection rate, achieve adequate ventilation. The massive windows of the hall faces the delightful and beautiful scenery presented by the harmonious blend of waterfalls and tress on the west, solving the western-sun-exposure problem in the southern part of Taiwan, building west to almost corresponding large wall, reduce the impact of heat radiation on the indoor temperature, while the swimming pool on the second floor faces a wide area covered with numerous giant and beautiful trees on the northeast, smoothing the coldness of north wind in the winter morning, the raise sun bring the warmth and providing the user in this community with a comfortable and enjoyable condition for swimming.

Green Places Community Clubhouse Leisure

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in June 2013 in Tainan and finished in August 2015 in Tainan.

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Clubhouse combines landscape pond with the Blue Ribbon ecosystems, then proceed water purification and power circulation by the clubhouse pool, to create a good water environment, not only for building cooling, and more community residents can provide more hydrophilic. On the building’s exterior paint selection, using Nano silane ketone resin coating, this coating has excellent stain waterproofing properties. Good air permeability, can make facades not easy to mold or produce Biai.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The space is 2524.73 sq. m.

IMAGE CREDITS:
Kuo Min Lee

Green Places Community Clubhouse Leisure

STUDIO:
CHAIN 10 URBAN SPACE DESIGN

PROFILE:
2016 Interior Design of Golden Creativity Prize- Public Space – Golden Award 2016 HKDA Global Design Awards 2016‧Office Space–Silver Award 2016 World Interiors News Awards 2016 German Red Dot Award Winner‧Interior design 2016 Asia Pacific Property Awards Winner‧Office Architecture–Highly commended 2016 Asia Pacific Property Awards Winner‧Leisure Architecture–Five Star 2016 German iF DESIGN AWARD 2016‧Interior Architecture–Residential Building 2016 ARCHITCTURE+KITCHEN III yearbook published 2015 Gorgeous Space Asia Design Award – Commercial Space – Golden Award 2015 Gorgeous Space Asia Design Award – Lighting Design – Silver Award 2015 Gorgeous Space Asia Design Award – Commercial Space – Copper Award 2015 Gorgeous Space Asia Design Award – Luxury Space – Copper Award 2014 IIDA Best of Asia Pacific Design Awards – Honorable Mention residence 2014 Taipei International Design Award – IFI Special Award 2014 Taipei International Design Award – Judges’ Special Award 2014 IDA Design Award – Top Ten Designer Award 2014 Best spatial aesthetics Design Award of Taiwan 2014 Outstanding interior designer award of Taiwan 2014 Interior Design of Golden Creativity Prize- Residential Space – Silver Award 2013 Interior Design of Golden Creativity Prize- Commercial Space – Golden Award

AWARD DETAILS
Winner – Green Places Community Clubhouse Leisure Architecture by Keng Fu Lo is Winner in Architecture, Building and Structure Design Category, 2015 – 2016.

Green Places Community Clubhouse Leisure – A’ Design Awards & Competition Winner


To see all listed projects on a single map please follow this link.




Taiwan Architecture Designs – chronological list

Tai Chi Sales Center Building for China Vanke Co., Ltd., Shenzhen, China
Design: Kris Lin architect
Tai Chi Sales Center Shenzhen
photograph :KILD

Tai Chi Sales Center

by Kris Lin architect

Taiwan Architecture

Architecture in Taiwan

Garden in the Park, Taichung
Design: Cristina Parreno Architecture
Garden in the Park Cultural Center Taiwan
image from architect

Wooden Wave Cultural Center
Design: TheeAe LTD.
Wooden Wave Cultural Center Taiwan
image from architect

Taichung Cultural Center Competition Entry
Design: Pruthiphon Buakaew
Taichung City Cultural Center
image from architect

Taichung City Cultural Center
Design: Kubota & Bachmann Architects
City Cultural Center Taiwan
image from architect




Taiwan Office Buildings

Pop Music Center Taiwan
Taipei Pop Music Center
image from architect

Taiwan Library Architecture Competition

Chinese Buildings

Hong Kong Walking Tours

Chinese Buildings

World Design Rankings in Arts, Architecture and Design

A’ Design Awards & Competition

Comments / photos for the Green Places Community Clubhouse Leisure page welcome

Green Places Community Clubhouse Leisure China – page