Space Slice Maotai Road, Shanghai

Space Slice Maotai Road Shanghai Building, SGG Headquarters, Architecture Images

Space Slice Maotai Road

Shanghai Garment Group Headquarters, China – design by DYN Architecture

24 Aug 2018

Space Slice Maotai Road, Shanghai Building

Design: DYN Architecture

Location: 567 Maotai Road, Changning District, Shanghai, China

Space Slice Renovation Project: A co-working space spices up with fashion

The space prior to renewal:
Space Slice Maotai Road, Shanghai office interior

Designed by DYN Architecture, a hidden gem in the headquarters of Shanghai Garment Group (SGG), is a fashioned related co-working space located on Maotai Road, Changning District in Shanghai.

Space Slice Maotai Road Shanghai office interior

Space Slice Maotai Road Shanghai office interior

In collaboration with SGG and Creater, the exisiting SGG building is transformed from a single-use office building to a modern co-working space mixed with retail, showroom, and office. Space Slice project aims to encourage interactions between different fashion departments and revitalise existing space. A four-floor co-working space with fashion related functions is inserted in the building.

Space Slice Maotai Road Shanghai office interior Space Slice Maotai Road Shanghai office interior

The existing SGG building is support by a number of wide concrete columns (800mm*400mm). How to use these densely placed columns to create a clean and continuous space became the challenge for architect. The disadvantage would be an advantage. “Why not to take the dimension of these columns to create something new?” The architect Yinian Dou came up with the idea of “slicing the space”: linking wide columns to form thick walls to divide the space. By opening up some walls and letting the space flow through, the spatial depth is created.

Space Slice Maotai Road Shanghai office interior

Corresponding with the design of thick walls, a unique floor pattern of smooth concrete patches and small-size mosaics is also a creation from the architect: mosaics record the shadow of thick walls, and triangular concrete patches depict the openings.

Maotai Road Shanghai building interior

Ground floor is the reception: a customised white spiral stair is the central element brightening up the entrance space. Around the reception is stores, cafe, exhibition space, and bookstore. Following the spiral stair up, people arrive at the show space where fashion shows could be held regularly.

Maotai Road Shanghai office building interior

Show related functions, such as showrooms, fabric storage, meeting space and offices are in close proximity to each other. More offices are provided on the second and third floors.

Maotai Road Shanghai office building interior

Discards the black and grey colours which have been used for most of the co-working spaces in China, Space Slide project chose the opposite: the white. Elegant and unsophisticated, colour white emphasises the purity of space.

Maotai Road Shanghai office building interior

Space Slice Maotai Road Shanghai – Building Information

Architecture Firm: DYN Architecture
Project Location: 567 Maotai Road, Shanghai, China
Client:SGG, Creater
Architect: Yinian Dou
Design Team: Yifeng Zhang, Li Dai
Project Year: 2017
Area: 3,500 sqm
Main contractor: Chuanghong Construction Group Co., Ltd

Writer: Dan Li

Maotai Road Shanghai office building stair Maotai Road Shanghai building stair

Photographs: UnitU

Founded in 2015, DYN Architecture is a Shanghai-based architecture design studio.
Address: 315, 1107 Yuyuan Road, Changning, Shanghai

Maotai Road Building in Shanghai images / information received 230818

Location: 567 Maotai Road, Shanghai, China

Office Buildings




Shanghai Architecture

Shanghai Architecture Designs – chronological list

Shanghai Architectural News

Shanghai Architectural Tours by e-architect

Shanghai Architecture Offices

Flowing in the Hair Salon, XianYang South Road
Design: AaaM Architects
Flowing in the Hair Salon in Shanghai
image courtesy of architects

Shanghai Hair Salon

Huayue Court Restaurant
Design: Golucci Interior Architects
Huayue Court Restaurant
image courtesy of architects

Huayue Court

Shanghai Architecture




Fengpu Avenue Master Plan, Fengxian New City
Architects: Woods Bagot
Fengpu Avenue Master Plan, Fengxian New City
picture © Woods Bagot

Fengpu Avenue Master Plan

Jian Li Ju Theatre, B1 No. 301 East Hongsong Road, Minhang District
Architects: More Design Office (MDO)
Jian Li Ju Theatre in Shanghai
photograph : Dirk Weiblen

Jian Li Ju Theatre Building

Comments / photos for the Space Slice Maotai Road, ShanghaiChinese Office Building Redevelopment page welcome

Website: Shanghai Garment Group