Mandela Work Space in Shanghai

Mandela Work Space, Shanghai Office Building Development, Chinese Interior Images

Mandela Work Space in Shanghai

Office Interior Development, Architecture in China – design by RoarcRenew

30 Oct 2018

Mandela Work Space

Architects: RoarcRenew

Location: No.23c Lane 833, Zhi Zao Ju Rd., Huang Pu District, Shanghai, China

Mandela Work Space

The building in Mandela project has a brick-concrete structured warehouse and was renovated in the 1980s.

Mandela Work Space in Shanghai

In 2014, it was again renovated and reinforced with additional steel structures. The original concrete walls and its patched texture have been well preserved and covered with clear glass, which created an effect of two textures collage. The staircase, as the media for emotional and functional interactions, becomes the most important element in this whole space.

Mandela Work Space in Shanghai

The inner space of Mandela’s four-story warehouse is 40 meters long, 29 meters wide.

Mandela Work Space in Shanghai

Mandela Work Space in Shanghai

One fire escape on the east side, one on the west side and together with one west-end lift, forming the vertical traffic flow. With the Shanghai solar altitude angle calculated, RoarcRenew concluded the direct sunshine can neither reach the north nor south area within 7.5- meters towards the center axis and the average daily sunlight received in this area is less than 0.1 hour. Considering these two factors, we inserted a vertical light shaft with the diameter of 3.6 meters all the way down from the fourth floor to the ground floor, which lights up the area that the sunshine could not reach before.

Mandela Work Space in Shanghai

Mandela Work Space in Shanghai

Meantime, the curved staircase in the atrium supports the light shaft, dividing the interior into three major sections, the east, the central and the west. The east and the west are mainly used for working space, while the central facilitates the major traffic flow and serves as the lighted environment.

Mandela Work Space in Shanghai

RoarcRenew’s starting point of design was the fear and respect for the history. A beautiful building should not be pulled down but constantly renovated, developed with whole new methods, while gaining new spirits from the changing context. Thus, in Mandela Project, crumbling concrete walls were completely preserved.

Mandela Work Space in Shanghai

Mandela Work Space in Shanghai

RoarcRenew fixed 12mm laminated glass at a distance of 20cm from the preserved walls, and posted texts which document the history on the glass.

Mandela Work Space in Shanghai

Mandela Work Space in Shanghai

Black is the color for working area, accompanied by the lights with 3700k colour temperature, there is this comparatively quite and private working environment. In private offices, clear white walls, black strip lights and authentic rubber wood seats leave the room for tenants to recreate and redesign.

Mandela Work Space in Shanghai Mandela Work Space in Shanghai

The collision between light and shadows, preserved walls, clear glasses, and old items, plus the methodology of museum exhibition display design applied in Mandela’s lighted co-working space, showed ROARC’s pursuit of spatial quality.

Mandela Work Space in Shanghai Mandela Work Space in Shanghai

Mandela Work Space, Shanghai – Building Information

Client: Mixpace Co-working
Architect Firm: RoarcRenew
Construction Firm: AOYO Construction
Lead Architects: BAI Zhenqi
Architects: XUE Leqqian, PENG Huiyang
Construction Engineer: WeiHua Xu
Mechatronic Design: Lu Yi
Project location: No.23c Lane 833, Zhi Zao Ju Rd., Huang Pu District, Shanghai, China
Gross Built Area (square meters): 4500 sqm

Mandela Work Space in Shanghai

Photography: Oscar Lok

Mandela Work Space in Shanghai images / information received 301018

Location:Huang Pu District, Shanghai, China




Shanghai Architecture

Shanghai Architecture Designs – chronological list

Shanghai Architectural News

Shanghai Architectural Tours by e-architect

Shanghai Architecture Offices

Flowing in the Hair Salon, XianYang South Road
Design: AaaM Architects
Flowing in the Hair Salon in Shanghai
image courtesy of architects

Shanghai Hair Salon

Huayue Court Restaurant
Design: Golucci Interior Architects
Huayue Court Restaurant
image courtesy of architects

Huayue Court

Shanghai Architecture




Fengpu Avenue Master Plan, Fengxian New City
Architects: Woods Bagot
Fengpu Avenue Master Plan, Fengxian New City
picture © Woods Bagot

Fengpu Avenue Master Plan

Jian Li Ju Theatre, B1 No. 301 East Hongsong Road, Minhang District
Architects: More Design Office (MDO)
Jian Li Ju Theatre in Shanghai
photograph : Dirk Weiblen

Jian Li Ju Theatre Building

Comments / photos for the Mandela Work Space in ShanghaiChinese Office Building Redevelopment page welcome

Mandela Work Space

Website: Shanghai