79&Park Stockholm building design by BIG Architects

79&Park Stockholm, Sweden

79&Park Stockholm building design by BIG for Oscar Properties – contemporary homes with generous views and outdoor space, respectful to the national park, neighboring buildings and royal harbor.

Norra Tornen in Stockholm Sweden

Norra Tornen in Stockholm, Sweden

Designed by OMA / Reinier de Graaf Norra Tornen results from a land allocation competition held by the City of Stockholm in 2013: project led by Reinier de Graaf, with Alex de Jong, Michel van de Kar and Roza Matveeva.

Nobel Center in Stockholm

Nobel Center in Stockholm, Sweden

Controversial building design by David Chipperfield Architects Berlin, already criticised by the King, halted by new centre-right government, upholding Swedish court rule against construction. They ruled that the building “would affect the readability of Stockholm’s historical development as a port, shipping and trading city”.

Nacka Port Block near Stockholm

Nacka Port Block near Stockholm

Kjellander Sjöberg architects has won the competition for Nacka Port, a new urban district situated in the area between Nacka and Stockholm. The site has previously been identified by Nacka Municipality as a suitable location for a distinct landmark.

Globen in Stockholm

Globen in Stockholm

Ericsson Globe, or Globen as it is commonly known, will be developed into a modern multi-arena and C.F. Møller Architects has been entrusted with developing one of Stockholm’s most famous buildings.

Gothenburg Cable Car: The Gondola Project by UNStudio

Gothenburg Cable Car: The Gondola Project

UNStudio’s design selected as winning entry in competition for Gothenburg cable car. Proposals submitted by BIG, WilkensonEyre, White Arkitekter & Diller, Scofidio+Renfro. Kjellgren Kaminsky are the local architects, Knippers Helbig are structure + engineering advisors.

Restaurant Tak in Stockholm

Restaurant Tak in Stockholm

The Restaurant Tak in the middle of downtown Stockholm was designed by Wingårdhs architects. The location on the two top floors offered the space many opportunities and it was decided to replace the surrounding walls with glass, it was like a breath of fresh air.