The LOOP in Chongqing, Southwest China

The LOOP in Chongqing, Chongqing Building Project, Chinese Commercial Architecture Images

The LOOP in Chongqing, Southwest China

Sales Gallery Building in China – design by LWK + PARTNERS, Architects

20 Oct 2019

The LOOP

Architects: LWK + PARTNERS

Location: Chongqing City, southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

Designed by LWK + PARTNERS, The LOOP is the sales gallery for Shun Shan Fu, a low-density residential development composed of various luxurious villas and houses.

The Loop Chongqing Southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

Conceived as a brilliant gem hovering on top of the magnificent landscape of Zhaomu Mountain, the gallery represents power and style but with a softer side that embraces the shapes of nature.

The Loop Chongqing Southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

The LOOP features two showrooms linked by a crescent-shaped glass-bottomed bridge named The Skywalk, which is aesthetically pleasing and pragmatic in function.

The Loop Chongqing Southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

With the use of full steel frame structure and an onion-ring-like cladding system, the undulating forms of The LOOP echo and integrate with the dynamic contours of the site, while The Skywalk grants visitors an unobstructed view of the valley to admire the lush greeneries.

The Loop Chongqing Southwest China The Loop Chongqing Southwest China

The project had tight design and construction schedules. Steep slopes and relatively low accessibility of the site also posed limitations on the transportation and size of materials, which added to the overall difficulty of the construction process.

The Loop Chongqing Southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

In response, a full steel frame was efficiently adopted to accelerate the construction process and comply with the schedule, while also giving the project its signature dynamicity to complement the natural landscape.

The Loop Chongqing Southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

The steel frame also enabled The LOOP to move beyond the separation of supporting structure and external cladding, at the same time allowing the two to engage in a meaningful interaction.

The Loop Chongqing Southwest China The Loop Chongqing Southwest China

To reflect the status of the project, quality stone slabs were sourced for the cladding. The slabs are arranged in a horizontal manner, and stacked vertically on varying levels. The adjustable space between the rings allows room to accommodate discrepancies in the slab dimensions.

The Loop Chongqing Southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

The LOOP, Chongqing, China – Building Information

Architect: LWK + PARTNERS
Location: Chongqing, China
Client: Longfor Properties Co. Ltd.
Site Area: 1,367.72 sqm
Gross Floor Area: 1,605.28 sqm
Year of Completion: 2017

The Loop Chongqing Southwest China

The Loop Chongqing Southwest China

Photo Credit: WOHO

The LOOP in Chongqing, Southwest China images / information received 201019

Location: Chongqing City, south west China




Architecture in China

Chinese Architecture Designs – chronological list

Beijing Architecture Tours

Chongqing Buildings

Zhongxun Times in Chongqing
Zhongxun Times 1
image courtesy of architects

Forte Nanshan Chongqing Building
Forte Nanshan China
photo : Jonathan Leijonhufvud

SASSEUR Eco-tourist Village in Chongqing City
Sasseur Eco-Tourist Village
image © HEIM Design

Fuzhou Vanke City and Chongqing Dongyuan 1891
Fuzhou Vanke City
photo : David Lloyd

Chongqing New World Shopping Center

Shopping Mall Chongqing

Industrial Museum Chongqing




Architecture Tours Hong Kong

Chinese Architects

Chinese Buildings

Comments / photos for the The LOOP in Chongqing, Southwest China page welcome

Website: Chongqing