Hillside House, Ganzhou City, Jiangxi Province

Ganzhou City House, Jiangxi Province Architecture, New Chinese Residence Photos

Hillside House, Ganzhou City

Chinese Residential Architecture Development – design by Ming Ding Spatial Art Studio Architects

14 Aug 2019

Hillside House in Ganzhou City, Jiangxi Province

Design: Jin Feng – Ming Ding Spatial Art Studio , Architects

Location: Ganzhou City, Jiangxi Province, China

A hillside house adds an earthy twist to village residence construction

Hillside House, Ganzhou City, Jiangxi Province

Photos by Ouyang Yun

It is not uncommon for China’s new generation of rural migrant workers to save up for a self-built house in their home village.

Hillside House, Ganzhou City, Jiangxi Province

Ironically, most of the houses become vacant after being constructed, just acting as a flashy symbol of wealth in neighborhood. However, this project is different, as it is meant for daily dwelling and living. The owner, who has a career in Guangzhou and Shenzhen, returned to her hometown in southern Jiangxi Province, yearning for the familiar flavor of food and life in her childhood.

Hillside House, Ganzhou City, Jiangxi Province

The site is situated at the edge of the village, adjacent to a forest park. Backed by the mountain, endowed with greenery, its peace and quietness inspired the designer Jin Feng, and the silhouette of a reclusive white hillside house appeared in his mind.

Hillside House, Ganzhou City, Jiangxi Province

Based on functionality, Jin Feng constructed the space with simple geometric blocks. Considering the living habits of the family members, dining room is set as the space center on the first floor. Combined with the large kitchen on the west side, it provides a perfect “stage” for the owner’s love of cooking.

Ganzhou City House Ganzhou City home

“Although the project is in the countryside, the living space is changing with our living habits. We can’t deny the fact that we are already part of modern society.” Jin Feng said.

Ganzhou City property Ganzhou City residence

He insisted on practicality, took into account the owner’s living habits, emphasized engineering budget, and followed up the whole process including on-the-spot investigation, leveling of land, courtyard layout design, structural construction, as well as interior decoration and detail optimization.

New Ganzhou City residence interior Ganzhou City home interior

The biggest problem in village construction is that there is no well-established infrastructure planning. Accordingly, Jin Feng considered the septic tank and waste fermentation system for the whole house at the very beginning.

The systematic design approach effectively solved the problem of sewage discharge, and the fertilizer produced in the septic tank can be used for the vegetable garden.

Ganzhou City property

“Discharges and waste disposal have affected the water sources in the village and even the forest. If village construction only pays attention to individual benefits and ignores the environment, I think it is not advisable. The design should have a responsibility to nature.” Jin Feng said.

New Ganzhou City home interior

The interior space features large areas of concrete brick walls, which were painted in white, with low cost. A large striking oriented strand board functions as a background structure and also a partition. It contrasts with the imitation concrete floor tiles and exposed wires, balancing the cool industrial tone with its warm wooden texture.

The minimalist characteristic of this white house differs from the existing appearance of the village. The design value was finally interpreted through transcending narrow boundaries of the neighborhood and turning the “weird” into “curious” till accepted. Practical and livable, paying attention to cost and caring for the environment, these are the principles for Jin Feng’s rational exploration of village residence construction in present China.

New Ganzhou City house interior

Ganzhou City House – Building Information

Project location: Ganzhou City, Jiangxi Province, China
Project category: private residence
Architectural & interior design: Ming Ding Spatial Art Studio (www.mdkjysgzs.com)
Designer: Jin Feng
Project area: 300 m2
Completion time: October 2018
Main materials: lamps (NVC), doors (Jin Datian), wooden floorboards (PARROT)

New Ganzhou City residential building China

Photographer: Ouyang Yun

Hillside House, Ganzhou City, Jiangxi Province images / information received 140819 from Ming Ding Spatial Art Studio Architects

Location: Ganzhou City, Jiangxi Province, China




Architecture in China

Chinese Architecture Designs – chronological list

Chinese Architects Offices – Design Practice Listings

Shanghai Architecture Tours by e-architect

Yiwu Cultural Square – Stage for Citizens, Zhejiang Province
Architect: The Architectural Design & Research Institute Of ZheJiang University Co,Ltd
Yiwu Cultural Square, Zhejiang Province
photograph : Qiang Zhao

Yiwu Cultural Square Building

Chinese Architecture

Chinese Architects




Lushan Primary School Building, Jiangxi
Design: Zaha Hadid Architects
Lushan Primary School in Jiangxi
image Courtesy architecture office

Jiangxi School Building

Shuyang Art Gallery, Suqian City, Jiangsu Province, China
Shuyang Art Gallery in Suqian City Jiangsu Province
photograph : Qiang Zhao
Shuyang Art Gallery Building

Chinese Buildings

Shanghai Architecture – Selection

Shanghai Architects

Comments / photos for the Hillside House, Ganzhou City, Jiangxi Province page welcome

Website: Yiwu City,