Jun Igarashi Architects: Hokkaido Architecture Studio

Jun Igarashi Architects Japan, Hokkaido Design Studio, Japanese Architect

Jun Igarashi Architects, Japan : Hokkaido Architecture Studio

Jun Igarashi Architects Hokkaido – Japanese Architect Office

Jun Igarashi Architects – Key Projects

Buildings by Jun Igarashi Architects, chronological:

House M, Kamikawa Subprefecture, Hokkaido, Japan
2009
Jun Igarashi Architects
House M Hokkaido
photograph : Sergio Pirrone

Hokkaido House
This is a house built in the central portion of the city in Hokkaido. The neighboring house approaches the next ground very limit borderline on the housing complex and the east side of seven stories, and there is a building of the tax office not used now in the west side in the south.
A multistory housing complex will be expected to be built to this tax office in the future. In such “State”, the design was advanced aiming to give a steady space to the person who lived. It spaces it though it is quiet and steady without blockading agreeable. The house has been designed in the place named [orudosu] of the Inner Mongolia autonomous region before. As for it, a house big as for surroundings was scheduled to be built in the one of making big construction in the division that had been greatly sold in lots.

House O, Kamikawa Subprefecture
2009
Jun Igarashi Architects
House O Hokkaido
photograph : Iwan Baan

Hokkaido Home
As we begin our studies with the given condition, a rational square plan is constructed with the rooms fitted into the plan. However, we realize that this method creates extra circulation corridors and orients rooms and views in an irrational manner. The smallest plan of each program is cut out to be placed in a location and orientation that is favorable. For example, the kitchen is placed in a “selfish” way to look out to the tree garden on the site, and then connected the dinning to the kitchen. With this method, the extra circulation corridors to connect the spaces and hierarchy due to its location and orientation are omitted.
Volumetric study follows by setting all volume to 10 m high. From this point, according to the room function and area, the appropriate ceiling height is applied to each volume. Each volume becomes shorter as it sprawls from the tallest central living room. From certain points of the site, the house may look symmetrical but one step over, the form changes; similar phenomenon to construct in nature.

Shounan House, Kanagawa, southeast Japan

Jun Igarashi Architects
Kanagawa House
photograph : Iwan Baan

Shounan House

Garage in Asahikawa, Kamikawa Subprefecture, Hokkaido, Japan
2008
Jun Igarashi Architects
Garage in Asahikawa
image from architects

Garage in Asahikawa

More projects by Jun Igarashi Architects online soon


To see all listed projects on a single map please follow this link.

Jun Igarashi Architects – Practice Information

Design studio based in Japan

Offices in Saroma and Sapporo, both in Hokkaido, northern Japan

Japanese Architecture – key projects

Prada Store
Herzog and de Meuron
Prada Store Tokyo
picture © James Whitaker 2009 www.WhitakerStudio.co.uk

Prada Store Tokyo

Fragile Shelter, Sapporo
Hidemi Nishida
Fragile Shelter
photo : Anna Nagai

Fragile Shelter Hokkaido

Parabola
Atelier Tekuto
Parabola house
image : Makoto Yoshida

Parabola house

Tadao Ando

Tokyo Buildings

Tokyo Houses

Junya Toda

Comments / photos for the Jun Igarashi Architects Japan page welcome

Jun Igarashi Architects Building

Website: http://jun-igarashi.web.infoseek.co.jp

Website: Building