House of Shifting Sands in Cape Cod

House of Shifting Sands, Cape Cod

Design: RUHL WALKER Architects

Sited gently on the lower slope of a dramatic 60 foot high coastal bank and surrounded by miles of undeveloped Cape Cod National Seashore beaches and scrub pines is a warm, modern beach house that enjoys uninterrupted ocean views but is also a “thinking retreat”.


Published by in Boston
updated on September 25, 2016
Valley House Kiev

Valley House Kiev, Ukraine

Design: Plan Bureau, architects

Kostiantyn Kuvika, the principal architect of the project, was inspired by the natural asymmetry of the mountains while creating the Valley House concept.


Published by in Ukraine
updated on September 24, 2016
Syracuse Center of Excellence NY

Syracuse Center of Excellence, NY

Design: Toshiko Mori Architect

This 55,000 sqft research center building on a brownfield site is for a federation of over 200 institutes, corporations and academic programs that collaborate on the research and promotion of environmentally responsible technologies.

Griffith University Learning Commons

Griffith University Learning Commons, Gold Coast

Design: ThomsonAdsett, architects

Vibrant new teaching and learning spaces to interest and inspire. The building form is crisp, dynamic, colourful and futuristic. Welcoming undercroft spaces form valuable covered learning settings.

Peckham Arch space London

Peckham Arch, London

Campaign to save this structure over a public square in South London. A new 4-6 storey mixed-use commercial space and housing development proposal by Carl Turner Architects aims to replace this structure.


Published by in London
updated on September 25, 2016
Port House in Antwerp building

Port House Antwerp by Zaha Hadid Architects

Design: Zaha Hadid Architects

The new Port House in Antwerp repurposes, renews and extends a disused fire station into a new headquarters for the port – bringing together the port’s 500 staff that previously worked in separate buildings around the city.


Published by in Belgium
updated on September 25, 2016
Residence in East Java

IPCW Residence: Indonesia

Design: Ivan Priatman Architecture

This courtyard residence for a young family of 4 in Surabaya is on a rectangular 464 sqm corner lot. It is in a new semi-urban residential development where houses are grouped in clusters and share a party wall with each other.

APathy House

APathy House in Coimbatore

Architects: SPA Design

The APathy House is for an art collector, and was designed as a place for calm and meditation. On a square plot of 30m x 30m, the house is a roughly a square of 20m x 20m that occupies the centre of the site.