Research Center for Hankook Tire, Korea

Office Building Daejeon, Research Center Development Korea, Norman Foster Architecture, Architect

Research Center for Hankook Tire

Major Korean Building Development – design by Foster + Partners

7 Nov 2016 + 16 Jun 2014

Research Center for Hankook Tire

Design: Foster + Partners

Location: Daejeon, South Korea

Hankook Tire R+D Centre, Hankook Technodome opens in South Korea

Hankook Tire Centre

The new research and development centre for Hankook Tire was unveiled in Daejeon on Tuesday, 18 October. The new facility forms an integral part of Hankook Tire’s new vision for a corporate culture and brand, and the 96,328-square-metre R+D centre aims to attract the industry’s top talent, providing an inspirational place to work, with light filled offices, advanced laboratories and dynamic social spaces to nurture a culture of openness and innovation.

Hankook Tire Centre

Located in the heart of Asia’s ‘Silicon Valley’, the building is an expression of Hankook Tire’s commitment to technology, quality and rigorous research. It lays emphasis on communication within the workplace, with central meeting pods for spontaneous team meetings. The centrepiece of the state-of-the-art facility are the tyre testing and research laboratories, on display to invited visitors and staff.

Hankook Tire Centre

The architectural vision was to create a sleek, contemporary and mysterious building with a floating silver roof. Analysis of their existing facilities provided an insight into the testing spaces, which ranged in their requirements from isolation pits to double-height spaces to accommodate specialist equipment. The building’s section was key to resolving this complex spatial puzzle. The building has a dynamic, integrated plan that promotes visual connections between different areas, and the arrangement is highly flexible to enable future changes in use. In profile, the levels step up from four to six storeys, in response to the height restriction imposed by an adjacent government site.

Hankook Tire Centre

The research spaces extend along a top-lit central spine that runs from the restaurant and entrance in the south to the staff accommodation to the north. Glazed oval meeting pods are suspended within the full-height space, which acts as a light well, drawing daylight through the building. The circulation strategy creates a natural divide between public areas and more sensitive product development zones. A spectacular lobby functions as an exhibition space for the latest product range, with views into the testing areas and the parkland outside.

The centre has attained a LEED ‘Gold’ rating, and integrates a number of sustainable design strategies. Waste heat from the research and development centre is used to heat the adjacent dormitory building, which accommodates visitors and staff, and a lake at the southern entrance to the site harvests rainwater for use in cooling.

David Nelson, Co-Head of Design, Foster + Partners:
“When Hankook Tire first came to us, they wanted their new R+D centre to reflect their company values, the quest for quality and belief in rigorous testing. The aesthetic and the brief were both borne from this ambition, and the result is a building that supports innovation while also creating a strong sense of identity.”

Nigel Dancey, Head of Studio, Foster + Partners:
“The design of the new R+D centre for Hankook Tire responds to the organisation’s specific way of working and their commitment to cutting-edge technology and research. It encapsulates a diverse range of spaces from highly controlled laboratory environments to flexible meeting pods that promote collaboration, all contained within a simple, emblematic form.”

Iwan Jones, Partner, Foster + Partners:
“The key design objectives for, the Hankook Technodome were two-fold – to reinvent the Hankook Tire’s image and to create an integrated working environment for the office and laboratory staff. The spatial arrangement encourages visual connectivity and physical interaction. Testing facilities are on display and circulation and meeting spaces are shared to enhance interaction.”

Huasop Lee, Project Architect, Foster + Partners:
“The challenge was to match both client aspirations and the exacting requirements of a state-of-the-art R+D facility, which was only made possible by the close collaboration between the design and construction teams involved. Beyond the simple form, is a flexible, integrated workplace that will hopefully evoke a sense of unity and pride among the staff at Hankook Tire.”

Hankook Tire Centre

Photography: Nigel Young

New research and development centre for Hankook Tire breaks ground in Korea

A ground-breaking ceremony has been held for the Hankook Technodome, a state-of-the-art new research and development facility for one of the world’s leading tyre manufacturers. The new centre is located in Daejeon, at the heart of Asia’s ‘silicon valley’, and will provide an inspirational place to work, with light filled offices, state-of-the-art laboratories and dynamic social spaces to nurture a culture of openness and innovation.

Hankook Tire

The design of the new centre is rooted in analysis of the organisation. Rather than a conventional arrangement of offices above double-height testing areas, the building is arranged as five fingers, with parallel office and industrial units – this dynamic, integrated arrangement is highly flexible and promotes visual connections and interaction between the offices, laboratories and different divisions. Breaks between each finger draw daylight into the heart of the floor plate.

The research spaces extend from a top-lit central spine, which runs from the restaurant in the south to the accommodation for staff in the north. Glazed oval meeting pods are suspended above the full-height space, which acts as a light well, drawing daylight through the building and into the staff social spaces below. The circulation strategy creates a natural divide between public areas and more sensitive product development zones – visitors will be able to tour the centre and see the large-scale testing machinery in use.

The different functions are unified beneath a wide silver roof canopy, incorporating louvres for shade, which appears to float over the building. The centre targets LEED ‘gold’ and integrates a number of sustainable design strategies, for example waste heat from the research and development centre is used to heat the residential accommodation, and a lake at the southern entrance to the site harvests rainwater for use in cooling.

Research Center for Hankook Tire – Building Information

Architects: Foster + Partners
Location: Daejeon, South Korea

Research Center for Hankook Tire, Korea images / information from Foster + Partners

Foster + Partners

Location:Daejeon, South Korea




Architecture in South Korea

Seoul Architectural Projects

Korean Architecture Designs – chronological list

Seoul Architecture News

South Korean Architecture News

Seoul Architecture

Korean Architecture

Korean Architect Offices

Religious Buildings

Recent South Korea Building Design

Twin Towers – The Cloud at Yongsan Dreamhub, Seoul
Yongsan Residential Towers
image © MVRDV
Yongsan Masterplan Seoul




Foster + Partners Architects

South Korea Building Designs

H House, Seongbuk-dong, Seongbuk-gu, Seoul
Design: BANG by MIN emerging design group
H House Seoul South Korea
photo : Joonhwan Yoon

New Korean House

Velo Towers Seoul
Design: Asymptote Architecture
Velo Towers Korea
image © Asymptote Architecture

Velo Towers Seoul

Gwanggyo City Centre Competition, near Seoul
Design: MVRDV
Gwanggyo Competition
image from architects

Gwanggyo Competition

Comments / photos for the Research Center for Hankook Tire in Korea page welcome

Research Center for Hankook Tire Building