K-POP Curve Bar

Cafe Bar Building, South Korean Architecture, Design, Images Architect

K-POP Curve Bar

South Korean Building Development – design by Moon Hoon

6 Jun 2014

K-POP Curve

Location: South Korea

Design: Moon Hoon

Baekhyeon-dong is divided in almost equal parts by its main café street. The buildings in the surrounding areas are similarly subdivided by their function; the lower and ground levels are commercial, and the first and second levels are typically residential.

K-Pop Curve

K-POP Curve Bar

Amidst this sea of homogeneity, these structures engage in a quiet struggle for distinction, through the variation of form and materials, Of these, the building at street address number 582 is a music agency owned by an IT company.

K-Pop Curve

Sitting at a fortuitous corner, it serves as a rare contrast to the numerous other constructions in Baekhyeon-dong that fail to make the most of their locations.


The project was pretty much unrestricted, apart from the two requests: to create the most outstanding building in the entire region, and to make the rooftop spacious enough to accommodate parties.

My biggest concerns for the project were to maximize of its character, corner, in the most impressive manner possible, and to create a natural flow of circulation leading up to the structure’s rooftop. Amongst a variety of options, I chose to go with curved walls, which created the illusion of two-side walls forming a continual whole, as well as two different roads appearing as one.


The resulting scene played out have a unique design, as well as linking the building to its context. A stage was inserted into the curved surface, next to the stairs climbing up to and above it, here moulding the streets into seats for the audience and the staircase as alcoves.

K-POP Curve – Building Information

Architect: MOONBALSSO(Moon Hoon)
Project team: Kim Sookhee, Jang Dukhyun, Kim Taehyeong, Lee byungyeup, Song Juneui
Location: 582, Baekhyeon-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, Korea
Programme: multi use building and multiplex house
Site area: 264.7m²
Building area: 131.74m²
Gross floor area: 435.85m
Building scope: B1, 3F
Parking: 4
Height: 13.68m
Building to land ratio: 49.77%
Floor area ratio: 136.20%
Structure: RC
Exterior finish: exposed concrete
Interior finish: ceramic tile, wallpaper
Structure engineering: POWER
Construction: JEHYO
Mechanical/Electric engineer: Guekdong engineering
Design period: Dec. 2012-Apr. 2013
Construction period: May 2013-May 2014
Budget: 900 million KRW
Client: PLANTYNET Co., Ltd.
Photographs: Nam Goong Sun

K-POP Curve Bar images / information from Moon Hoon

Location:582, Baekhyeon-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, Korea