Raw & Refine House, Singapore Villa, South East Asia Luxury Building Development, Images

Raw & Refine House in Singapore

4 Mar 2020

Raw & Refine House

Design: Aamer Architects

Location: Singapore

Raw & Refine House is located in front of a bus-stop at a junction of a minor road and a busy main road, this reconstruction of a small bungalow house is attracting attention from the community for its dynamic form and interesting use of materials.

Raw Refine House Singapore

The unique combination of raw off-form concrete and finely crafted solid teak screens from Bali veils and protects the house from its harsh urban environment without compromising on views, natural light and ventilation.

Raw Refine House Singapore

Solid boundary walls and landscaping mitigate the traffic noise from the main road while providing an intriguing visual delight to bus drivers, passengers and passersby.

Raw Refine House Singapore Raw Refine House Singapore

The grand double volume living room, surrounded by a mezzanine study, library and corridors improves connection between occupants and gives the living space a dynamic interactive quality.

Raw Refine House Singapore

At ground level, the internal spaces of the house blends easily with the outdoor decks, gardens and swimming pool, which also provides passive cooling to the house.

Raw Refine House Singapore Raw Refine House Singapore

The master bedroom located in the attic enjoys the comfort of deep overhangs, plenty of natural light and long distant views, not typical of such a dense urban site.

Raw Refine House Singapore Raw Refine House Singapore

Client requested for a relaxed yet stylish home, accommodating their love for antique furniture, adapted into “something” contemporary and avant-garde.

Its location, just next to a bus stop at a busy road, meant the need to screen off the harsh urban environment. New-built would attract very substantial building setbacks, leaving little space to build, therefor the Reconstruction option was preferred.

Use of cooling green, sufficient cross ventilation, overhangs, high volume spaces, screens to shade of the harsh sun.

Raw Refine House Singapore

Raw & Refine House, Singapore

Architect: Aamer Architects

Raw Refine House Singapore

Project size: 448 sqm
Site size: 349 sqm
Project Budget: $1500000
Completion date: 2016
Building levels: 3

Photography: Sanjay Kewlani

Raw & Refine House in Singapore, South East Asia images / information received 040320

Location: Singapore

Contemporary Singapore Residences

New Singapore Residential Properties

The Forever House, Serangoon
Architects: Wallflower Architecture + Design
New House in Serangoon
photo : Marc Tey Photography

The Forever House in Serangoon

Fish House
Design: Guz Architects
Fish House, Singapore Home by Guz Architects
photo : Patrick Bingham Hall

Fish House
A modern tropical bungalow encapsulating the essence of living in the hot and humid climate of Singapore by creating open spaces which encourage natural ventilation and offer residents views to the ocean.

31 Oct 2018
The Forever House, Serangoon
Architects: Wallflower Architecture + Design
New House in Serangoon
photo : Marc Tey Photography

The Forever House in Serangoon

New Singapore Architecture

Contemporary Buildings in Singapore

Singapore Architecture Designs – chronological list

Singapore Architecture Tours

Changi Airport Interior
Design: Moment Factory
Changi Airport Interior in Singapore
image courtesy of architecture office

Changi Airport Building

Raffles Place Singapore: 88 Market Street Development
Raffles Place Singapore 88 Market Street landscape
images courtesy of architects
Raffles Place Singapore

Singapore Architects Offices

Singapore Residential Development

Comments / photos for the Raw & Refine House in Singapore, South East Asia page welcome

Website: Architecture