Office Reconstruction in Shanghai

Office Reconstruction, Shanghai Interior Development, Chinese Architecture, Images

Office Reconstruction in Shanghai

Interior Building Development in China – design Muxin Design And Research Studio

23 Aug 2016

Office Reconstruction

Architects: Muxin Design And Research Studio

Location: Putuo District, Shanghai, China

Office Reconstruction

Unnamed Offices

This project is to reconstruct an office in a high-rise building, the original space is in inadequate streamlined layout with multiple irregular shapes and dead space, and the overall utilization rate is low. The client wants the designers transform his office into a place where his staff can take a breath of nature behind the reinforced concrete walls. To this end, the designers abandoned the idea of traditional cubilces, and instead, they lined desks and bookshelves in curved shape alongside the walls and ceiling and moved the “forest” into the office, making it an open space with natural vitality.

Unnamed Offices

Unnamed Offices

The client specifically requires the designers to spare the space at the office entrance for meetings and negotiations, which makes the rest of the work area an irregular triangular space. In order to maximize the utilization of space, the designers creatively converts the disadvantage into the highlight of the project by using irregular curves in such an irregular space. The three sides are designed to naturally spread around the center of the area, thereby making the entire space in a streamlined layout without any dead space. In addition, the designers have made full use of sunny windows, making the area by the windows into a free space for exchange and sharing. The introduction of green plants has also brought rhythm and cadence to the office.

Unnamed Offices

Unnamed Offices Unnamed Offices

Streamlined space with winding entrance makes people feel like straying into the Peach Blossom Garden when entering the office.

Finally, an injection of fresh blood has been brought to the traditional office building. For the interior space, the designers have designed a peaceful and pleasant office garden without changing the original structure of the building, connecting the indoor and outdoor areas naturally and thus creating a new form of boundary.

Unnamed Offices

Here, people can escape the urban fog and haze, feel like working in a tranquil garden, which allows them to relax during intense work and thereby increases work efficiency.

Unnamed Offices

Curvilinear workspace contrasts with the rectilinear corridor, continuous curve divides the office into different spaces, providing people a completely different transition experience.

Unnamed Offices Unnamed Offices

The plants interspersed between tables enable the employees to feel the atmosphere of nature, and at the same time can effectively improve the indoor micro-climate and working environment. Plants are mainly those suitable for growing indoors, such as happy tree (Radermachera hainanensis Merr), with relatively low ferns and other small plants among them, making every corner full of green.
Glass partition in the conference room blurs the boundaries of space, which alters the stiff impression of conventional partitions. Natural and lightsome are the themes of this project. Abundant plants bring an attractive highlight to the office.

Unnamed Offices

Unnamed Offices

Traditional office is usually a semi-open space. Now, in this project, the office space is divided into various areas in picturesque disorder interspersed with trees and rocks, which makes the office more interesting and provides employees with a better experience.

The intensive use of wood conveys a sense of intimacy. Wood tables and decorations, together with white walls, form rich textural levels. With bookshelves and sofa as transitional spaces, the office becomes even more comfortable and pleasant by placing adequate plants. Graphic design elements in each functional area enrich the visual experience.

Office Reconstruction in Shanghai – Building Information

Design team: Yves Zhang, Leo Sun, Ouyang Boyong, Wang Jie
Design Company: Muxin Design (http://muxin-studio.lofter.com)
Project address: Putuo District, Shanghai, China
Project type: Office reconstruction
Design scale: Interior design
Area: 111 m2
Design time: Nov 2015-Dec 2015
Construction time: Dec 2015-Feb 2016

Unnamed Offices

Photographer: Zhang Daqi

Office Reconstruction in Shanghai images / information from Muxin Design And Research Studio


To see all listed projects on a single map please follow this link.




Shanghai Architecture

Shanghai Architecture Designs – chronological list

Shanghai Building News

Shanghai Architecture Walking Tours

Shanghai Architecture

Shanghai Design Centre
Studio Twist, architects
Shanghai Design Centre
photo from architects
Shanghai Design Centre

Shanghai Tower : World’s First Double-Skin, Super-Tall Building
Marshall Strabala
Shanghai Tower
image from architects
Shanghai Tower




Shanghai Building Designs

Shanghai World Financial Center
Architects: Kohn Pederson Fox Associates – KPF
Shanghai World Financial Center
photo © Dennis Remmelzwaal
Shanghai World Financial Center building

Jin Mao Tower, Lujiazui, Pudong
Architects: Skidmore, Owings & Merrill – SOM
Jin Mao Tower Shanghai
photo © Dennis Remmelzwaal
Jin Mao Shanghai building

Comments / photos for the Office Reconstruction in Shanghai page welcome

Office Reconstruction Building

Website: Muxin Design And Research Studio