CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai

CaoHeJing Guigu, Shanghai Office Building, Headquarters, shl Chinese Architecture Development Images

CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai

Office Development China – Design by Schmidt Hammer Lassen Architects

19 Sep 2017

CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai

Design: Schmidt Hammer Lassen Architects (shl)

Location: Shanghai, China

The new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters breaks ground in Shanghai, China

CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai

Schmidt Hammer Lassen Architects design for the new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai has broken ground on Monday 18th September. Developed by government backed CaoHeJing Hi-Tech Park, the project is aimed as CaoHeJing’s platform for innovation.

Headquarters Building in Shanghai by shl

The new Centre will support and nurture high-tech firms, and connect local and overseas university graduates and enterprises and act as an accelerator for new technology in China.

New Headquarters in Shanghai

The project sits on the edge of Shanghai Caohejing Hi-Tech Park, a state level economic and technological development zone covering an area of 14.5 sqKm east of downtown Shanghai, and home to some 1200 domestic and overseas hi-tech companies.

Headquarters Building in Shanghai

Office Development China design by Schmidt Hammer Lassen Architects

The project composing of three volumes split by two external landscaped terraces that contain shared meeting and support functions. The two upper volumes contain divisible incubator studio space while the lower volume contains the main lobby, exhibition and event space and a coffee bar.

Shanghai Office Development design by Schmidt Hammer Lassen Architects

“The volumes are playfully staggered to create a combination of exposed and shaded external spaces that can be utilised at different times of the year in Shanghai’s variable weather conditions”, said Schmidt Hammer Lassen Partner, Chris Hardie. “By doing this we create a direct connection to exterior green space for the buildings occupants to use throughout the year.”

Shanghai Office Building design by Schmidt Hammer Lassen

The project is the third collaboration between Schmidt Hammer Lassen and CaoHeJing and is expected to complete in 2020.

New Chinese Office Building design

CaoHeJing Guigu Creative Headquarters – Building Information

Architect: Schmidt Hammer Lassen Architects
Client: CaoHeJing High Tech Park
Landscape Architect: Schmidt Hammer Lassen Architects
Collaborating Architect: UDG
Structural Engineer: UDG
Total GFA: 12,187sqm
Above ground GFA: 8,704sqm
Status: Construction period 2017 – 2020
Visuals: Beauty and the Bit + Schmidt Hammer Lassen Architects

Office Building design in Shanghai

New Office Headquarters in Shanghai

New Creative Headquarters Building in Shanghai images / information from 190917 from shl architects Denmark

schmidt hammer lassen (shl)

Location: Shanghai, China




New Buildings in Shanghai

Contemporary Shanghai Architecture

Shanghai Architecture Designs – chronological list

Shanghai Architecture Walking Tours by e-architect

Shanghai Building News

Shanghai Architects

Gallery at Hongqiao World Centre in Shanghai, China
Gallery at Hongqiao World Centre
image from architects
Gallery at Hongqiao World Centre in Shanghai

Shanghai Architecture – Selection

Hongqiao Soho Shanghai




schmidt hammer lassen architects

Spatial Renovation of M.Y.Lab Wood Workshop

Hongqiao Vantone SunnyWorld Centre Shanghai

Comments / photos for the CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai page welcome