Avenue Green Sheshan in Shanghai

New Kindergarten Shanghai, Chinese Nursery Interior, Architecture Photos

Avenue Green Sheshan in Shanghai

New Kindergarten in Sheshan Town, Songjiang District, China – interior design by ELTO

17 Aug 2019

Avenue Green Sheshan

Interior design: ELTO

Location: Hedong St, Chenfangqiao, Sheshan Town, Songjiang District, Shanghai, People’s Republic of China

A beautiful second home

Design vision and objective for this kindergarten is to create a place just like a home and a small communal place for kids. Therefore, we try to establish a social interactive environment. We believe when a human being interact in a creative environment, it will help to induce and cultivate emotional intelligence and mutual growth.

Avenue Green Sheshan in Shanghai

The designer responds to local conditions, envisioning how children and teachers will be using the space. When reach out to the community, we explore on daily interactions between children, teachers as well as parents. There is a café-liked facility for the purpose of interaction. It is an open area where parents can wait and rest, while children play around a slide. One of the features at this reception area is the backdrop wall with simple color-coat, which is used to project children’s works and showcase kindergarten’s culture.

Avenue Green Sheshan in Shanghai

The designer adopts wood and pale colors scheme in the space. This light combination scheme demonstrates and conveys a message of sustainability and environment-friendly concept and at the same time gives a sense of homely warm feeling. The designer intentionally makes the entire space into a huge toy, by placing a surprising curved slide in the center core of the reception waiting area. With this structure, it promotes children’s curiosity and unearths their unlimited and self initiated exploration mode.

Avenue Green Sheshan in Shanghai

The designer also takes children’s perception and feeling into consideration while dealing with design details and concept for the kindergarten. As the slanted window structure being part and parcel of the building, the interior is highly geometrical which challenges the children’s visual experience, while the rooms are arranged with a narrative-inspired twist. We also utilize the building natural phenomenon of sunlight into the interior space to create a sense of peacefulness and coziness.

Avenue Green Sheshan in Shanghai

We encourage children to navigate the space while surveying and interacting with different aspects of design. There are different zones that offer different architectural terrain and structures which can accommodate various modes of activities, in the manner of both dynamic and quiet. The large open, bright and pleasant area is where the children can run freely around the columns, and play hide-and-seek. Meanwhile, the small huts that are incorporated in the large space allow children to enjoy personal and quite ambiance. Children can read and observe the flying creature design on sky. This specially designed space is not only a kindergarten, but also a transitional paradise between home and the outside world. It is a container that holds childishness, playfulness and dreams.

Avenue Green Sheshan in Shanghai

Designer specially created a cool mezzanine level for an interlocking space and circulation, with the intention to turn the building space into a huge spatial toy for children to play in. We bring in the climbing net to the mezzanine area to allow children to climb high and look down from above. It creates fun for exercise and also varied contact spaces for children to move around for exploration. When come to the classroom, the mezzanine level serves as children’s dining area. The classroom design is incorporated well with sun penetration. When the sun shines in, the room becomes warm for a heavenly bright and cheerful learning atmosphere.

Avenue Green Sheshan in Shanghai

The space appears simplistic, but some unexpected and pleasant surprises can be found in the design details. For example, we selected children-friendly materials, customized furniture according to the height of children of different group levels, and we arranged all the sockets and switches into positions that kids cannot reach. The ultimate space design is not resulted from a sudden rush of inspiration but a series of associated caring consideration.

There are many keys to life, and kindergarten is the first key to open one’s life.

Each element in the space was designed to carry emotional value, providing kids with a different perception of the original “house” concept. We hope to provide a fantastic learning experience that is immersed in our interior architecture, and at the same time to give the children sense of ownership and safety. Kindergarten is always the second home. In this beautiful second home, let the children to chase around and feel the warmth while growing up happily.

Avenue Green Sheshan in Shanghai

Avenue Green Sheshan Shanghai – Building Information

Project name: Avenue Green Sheshan in Shanghai
Interior design firm: ELTO (www.eltoconsultancy.com)
Designer: Chloe Liew
Location: No. 2, Hedong Street, Chenfangqiao, Sheshan Town, Songjiang District, Shanghai, China
Category: Kindergarten
Area: 6,100 m2
Completion time: June 2019
Photography: Threeimages / Zhang Jing
Suppliers: GERFLOR (floorings), PENG PENG BEAR (slide and playing net), SENCHUAN (furniture)

Avenue Green Sheshan in Shanghai

Chinese text:

New Kindergarten in Shanghai

成长的思考

设计师把幼儿园当做是小孩的第二个家,在这里他们可以组建起自己的小社会关系,当美好的人、美好的事物在美好的空间中相遇,便生长出一种安放身体、培养情商、互相鼓励成长的社群关系。

学校里除了孩子和老师,还有家长们。从空间的这些使用者需求出发,空间里的互动与交流很重要。在家长等候区我们设置了一个可以互相交流的咖啡休息区。前厅的背景墙故意留白,用于投影播放孩子们的日常作品,让家长们在等候时,增加与空间的互动,也可以让家长们了解到幼儿园的文化特色。

Avenue Green Sheshan in Shanghai

项目在设计上以原木色和写意蓝为主,用简单朴实的设计向孩子们展示出设计师和教育者的可持续性环保理念,同时带给小孩一种回家的温暖感觉。我们将整个空间打造成一个巨大的玩具,进门处的巨大滑梯可以吸引注意力,让孩子们毫无束缚地、自发地去探索、发掘和创造属于自己的趣味空间和生动体验。同时将小朋友的感觉也作为设计的细节,利用建筑原结构的倾斜架构和外部的光线优势,将光线自然的引进室内,柔和的阳光洒在小朋友身上,是一种家的安心触感,一种温暖的满足感。

探索和运动区是幼儿乐园的重点区域。在这个开放式的,明亮而怡人的活动区,可以容纳多种运动方式:纯粹运动的方式、感知触觉的方式、还有安静的方式。一面可以围着柱子自由的奔跑,捉迷藏;一面也可以安静下来,进入教室或图书馆,去观察空间中“飞翔”的书本、小鸟、云朵。这里不仅仅是幼儿园,也是从家到外面世界的过渡,是可以盛放他们童心、童趣的空间容器。

Avenue Green Sheshan in Shanghai

在整体空间里,我们特别打造了一间酷酷的阁楼衔接着大堂的区域,成为儿童的游戏区。在夹层区域我们设计了一种户外攀岩的网,小朋友们可以从上往下看,既能激发好奇趣味,也同时安全锻炼到四肢。而在教室里,夹层是小朋友的就餐区。上下错层的空间增加学习时的互动与灵动性。当阳光洒进来,空气会变得温暖,就像轻轻握着小朋友的手,抚摸着他们可爱的小脸蛋儿一样。

Avenue Green Sheshan in Shanghai

空间虽然简约,但在特别的地方我们也设计了许多亲切的惊喜。在项目的细节处理上,设计师选择对幼儿友好触感的建材,家具根据各年龄层儿童的身高订制尺寸,空间内所有的电源插座与开关的设计也都定位在儿童接触不到的高度。最终的空间不是即时的灵感迸发,实际上是一系列关联的空间操作过程中凝固的一个瞬时状态。

人生需要很多把钥匙,幼儿园是开启人生的第一把钥匙。

我们在极力创造一个温暖简约,诗意且具有艺术的世界,想要给孩子们一个奇异的世界,让他们可以在这里体验,成长,感受四季,同时也让家长与员工无需时刻牵挂安全的空间。在这里,孩子们嬉戏追逐、欢乐探险,用稚嫩的脚步丈量“第二家园”……翩翩骏马去,自是少年行。或许这是关于成长最美的注解。

Avenue Green Sheshan in Shanghai

项目基本信息:
项目名称:上海佘山常菁藤国际幼儿园
室内设计公司:ELTO (www.eltoconsultancy.com)
设计师:Chloe Liew
项目地点:上海市松江区佘山镇陈坊桥河东街2号
项目类型:学校、幼儿园
项目面积:6100平方米”
完工时间:2019年6月
摄影师:三像摄 张静
供应商:
(1)地面材料:法国GERFLOR(洁福)国际有限公司
(2)滑梯和游戏网:永嘉嘭嘭熊游乐设备有限公司
(3)家具:浙江森川家具有限公司

Avenue Green Sheshan in Shanghai images / information received 140819

Location: Shanghai, China




New Buildings in Shanghai

Contemporary Shanghai Architecture

Shanghai Architecture Designs – chronological list

Shanghai Architecture Walking Tours by e-architect

Shanghai Building News

Yiwu Grand Theater
Architect: MAD Architects
Yiwu Grand Theater Building, Zhejiang Province
image courtesy of architects

Yiwu Grand Theater Building im Zhejiang Province

Yiwu Cultural Square – Stage for Citizens
Architect: The Architectural Design & Research Institute Of ZheJiang University Co,Ltd
Yiwu Cultural Square, Zhejiang Province
photograph : Qiang Zhao

Yiwu Cultural Square Building

Chinese Hotel Buildings

Shanghai Architecture Offices




Shanghai Architecture

Shanghai Grand Opera House
Architects: Snøhetta
Grand Opera House Shanghai Building
images © Mir and Snøhetta

Shanghai Grand Opera House Building

Shanghai Tower

Comments / photos for the Avenue Green Sheshan in ShanghaiNew Chinese Interior page welcome

Website: Shanghai, China