Arnold House in Shoreditch

Arnold House, Shoreditch Housing, London Flats, Architect, Residential Design

Arnold House

Housing Refurbishment and Extension in London – design by BuckleyGrayYeoman

12 Oct 2015

Arnold House in Shoreditch

Architect: BuckleyGrayYeoman

Location: Shoreditch, London, UK

BuckleyGrayYeoman wins planning consent for 7,090 sq m commercial space in Shoreditch.

BuckleyGrayYeoman has won planning consent for the refurbishment and extension of Arnold House in Shoreditch on behalf of Arnold House Ltd. The consented proposals will substantially remodel an existing 1960s former warehouse to create a flagship workspace midway along Great Eastern Street in the heart of London’s Tech City.

Arnold House

The project will see the existing building optimised for office use and three new floors constructed to add 2,085 sq m to the Net Internal Area of the building, bringing the total NIA of the site to 7,090 sq m.

Paul White, Director of BuckleyGrayYeoman said:

“Arnold House will provide workspace designed for the needs of the tech and creative companies of Shoreditch – well serviced, newly refurbished and stylish, with the benefit of the flexibility, high ceilings and well-lit spaces you get with industrial buildings.

Arnold House

“We know that former warehouses are the kind of space that companies of all sizes are looking for and we’ve developed a lot of expertise about what makes them uniquely attractive so that our three-storey extension will provide more of the same: a new building with the qualities of the existing.”

BuckleyGrayYeoman was appointed by Arnold House Ltd to develop proposals for the building in June 2014 and worked alongside the client to develop the brief for the refurbishment.

Arnold House will be extended upwards, with three new floors added to provide additional workspace on the site. A prominent new reception will be created at the corner of Great Eastern Street and Holywell Lane with units for cafés, restaurants and shops taking over the rest of the ground floor and basement of the building. Arnold House was largely converted to office space in the 1990s and will be extensively refurbished and reconfigured, with new cores and additional lifts. Floor to ceiling heights will be maximised throughout and exposed services installed.

The existing facades will be re-clad with a brick slip system and refurbished with new glazing throughout. The existing curtain wall around the distinctive concrete staircase of the building will be stripped away and replaced with a new glazed volume that will reveal the activity of the staircase and create a prominent lantern to aid recognition of the building.

Work will commence on the project in early 2016 and is expected to complete mid-year 2017

Arnold House in Shoreditch – Building Information

Client: Arnold House Ltd
Architect: BuckleyGrayYeoman
Services Engineer: GDM Partnership
Structural Engineer: Simpson Associates
Quantity Surveyor: Future 54
Approved Inspector: MLM Building control
CDM Coordinator: MS Safety
Fire Consultant: MLM Building control
Acoustic Consultant: KP Acoustics
Planning Consultant: Rolfe Judd Planning
Project Manager: WT Partnership
Property Consultant: Allsop

Arnold House in Shoreditch images / information received 121015

BuckleyGrayYeoman

Location:Shoreditch, London, UK