Unilever Headquarters Jakarta Building, BSD Green Office Park, Architect, Project, Images

Unilever Headquarters in Jakarta

BSD Green Office Park HQ Building – design by Aedas Architects

3 Aug 2017

Unilever Headquarters in Jakarta Development

Design: Aedas

Unilever Headquarters Jakarta Building

Unilever Headquarters

Aedas-designed Unilever Headquarters in Jakarta opened on 21 June. It is located in the BSD Green Office Park, the country’s first green office district which was also materplanned by Aedas. This new Unilever Indonesia office houses all employees from four separate offices in Jakarta under one roof. Aedas architectural and interior designs embody the global company’s vision, values and European heritage within the Indonesian context.

Unilever Headquarters

The new building is designed with the concept to support the spirit of community, collaboration, engagement and agility. Referenced to the traditional village planning in Indonesia, it has a ‘square’, ‘main roads’, and ‘streets’ to create a sense of community.

Unilever Headquarters

The planning is focused on engaging group and individual work into zones to induce collaboration while maintaining privacy. The top four floors are office spaces with break-out areas; while the ground floor is dedicated to public and shared facilities.

Unilever Headquarters

Surrounding the central, light-filled atrium that serves as a large event space are common facilities including a mosque, staff dining area, day care centre, fitness centre, beauty salon and multi-purpose hall.

Unilever Headquarters

All community spaces are well connected to encourage interaction and embrace diversity. Indonesian batik fabrics, recycled teak timber, furniture and imagery of Indonesia used throughout the headquarters create a sense of place.

Unilever Headquarters

The building curtain wall system maximises daylight penetration. The façade is clad with grey aluminum blade louvers of varying depth to provide shading and reduce heat gain. There are no enclosed offices in order to provide best access to natural light and views for all staff. Enclosed meeting rooms are placed around the core.

Unilever Headquarters

The indentations on the facade create indoor and outdoor green pockets. Each of the four building wings are connected by piazzas which are located where the building is indented. There are also outdoor landscaped decks and rooftop for staff and guests to enjoy.

Unilever Headquarters

This is a uniquely Indonesia headquarters building that incorporates three key elements of Indonesian culture – community, diversity and nature – into the design.

Unilever Headquarters

Unilever Headquarters in Jakarta – Building Information

Project: Unilever Headquarters
Location: Jakarta, Indonesia
Design and Project Architect: Aedas
Interior Designer: Aedas Interiors
Graphic and Signage Designer: Aedas
Client: PT. Unilever Indonesia
Gross Floor Area: 50,477 sqm
Completion Year: 2017
Project Director: Kevin Jose
Project Design Director (Architecture): Steven Thor
Project Design Director (Interior): Steven Shaw

Unilever Headquarters

Unilever Headquarters in Jakarta information / images from Aedas 030817

Aedas Architects

Location: BSD Green Office Park, Jakarta, Indonesia, South East Asia

New Indonesian Architecture Designs

Contemporary Architecture in Indonesia

Indonesia Architecture Design : links

Indonesia Architectural News

Indonesian Office Buildings Selection

Sequis Centre Tower, Jakarta – to be Indonesia’s First LEED Platinum Building
Design: Kohn Pedersen Fox Associates (KPF)
Sequis Centre Tower
image from architects

Sequis Centre Tower in Jakarta

Rumah Kindah Office
Design: Budi Pradono Architects
Rumah Kindah Office

DMHQ Building, southern Jakarta
Aboday Architects
DMHQ HQ Building

Indonesia Buildings

Contemporary Houses

Indonesian Architect Studios

Singapore Building

Aedas Architects

Comments / photos for the Unilever Headquarters in JakartaArchitecture page welcome

Website: Aedas