The Jin Life Aesthetics Hall, China, Hangzhou Interior, Chinese Commercial Development, Architecture Images

The Jin Life Aesthetics Hall in Hangzhou

11 May 2020

The Jin Life Aesthetics Hall

Interior design: LWM ARCHITECTS + Shanghai Yue Jie

Location: Hangzhou Shi, China

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

History consists of countless fragments of time, lost in the restoration of temporal fragments, often referring to a period of resurrected history, spliced and carefully combed, whereby the city offers fresh charms to the depths of history. Conducted jointly by Zhu Peidong of gad·line+studio, Lee WeiMin of LWMA, and Ge Yaxi of LSD, creating a paramount project, the project evokes the Hangzhou silk weaving culture, and presents the concept of “a cottage of silk flowing like water” from exterior to interior and decorations.

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

Architectural Design – Design is the Essence and Nature
Architect Zhu Peidong summed up the characteristics of the The “Jin” Life Aesthetics Hall of Greentown’s Magnificent Residence project with three words: rejuvenation, inheritance and good health.

Rejuvenation: Throughout the building, there is a repeatedly strong contrast to today’s rapid industrial landscape. The project draws from the current aesthetic trend of electronic products, and the architectural border forms an order of magnitude reduction.

Inheritance: designers inherit the traditional architectural vocabulary of Greentown, and enlighten in material, science, technology, aesthetic and other dimensions.

Good health: people’s need to participate in the mapping of architectural elements, the most direct embodiment of which is the promotion of human feelings and comfort.

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

Flexible Boundary | Fuzzy Space with Nature and Fireworks
The front area’s architectural landscape design uses 18 iron-braided copper doors, connecting the hall with the surrounding block, and then the city, an obscure effect creating a feeling of hazy beauty. The design respects the mutual relationship brought by the project itself, and integrates the modern artistic sense of the front field into the gentle life of the back field, forming a resonance between the external landscape and the internal space.

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

Design is a Tool to Explore Life
Design is meant to properly meet the people’s current demands for function and emotion. In Li’s case, design expresses his own expectations of life, through the way the space is presented and shared with others. In order to ensure a unique and smooth landscape, designer Lee Wei Min divides the space into three parts: the reception and art exhibition area is the first part, the next is the sand table area, and the last is the wine area.

Through the building screen’s axis and the courtyard waterscape, into the reception area of the living hall, green plants are arranged in order to create a mysterious sense of ceremony and order, so that the reception platform stands in suspension, turning the atmosphere to one of relaxed nature.

In addition, walls in the reception area are covered with wood and other more natural colors, forming a buffer. “Even if the space has a lot of turning points without visual stagnation, it is nonetheless a conversion and extension.” Lee notes.

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

The Sense of Order in Design is Essentially a Kind of Regularity
Passing through the corridor into the sand table area, one can see through the clear glass the outdoor architectural landscape and screen directly, a spacious scene blended, creating a sense of ritual architectural space.

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

Sense of Ritual is the Emotion Interweaving Sensibility and Reason
In the overall tone palette, with a warm neutral color base, furniture is presented in the form of art, with color to create a humanistic, artistic atmosphere, breaking the boundary between space and nature. The moving lines in the sand table area abound in different space levels, at the same time the floating island terrace of the outdoor waterscape acts as an extension of the indoor space, creating the poetic feeling of a Hangzhou court.

The long strips of water at the entrance reception table echo each other. The main wall at the bar, while fulfilling the visual aesthetics, combines with the art chandelier so that wine tasting and conversation become a romantic encounter.

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

Intertwined Rigidness and Softness,the Doctrine of Heaven. Civilization and Education, the Doctrine of Humanity.

The word “humanism” is the essence of the way of life overarching the oriental cultural tradition. Lee captures that humanistic spirit extremely acutely. In the physical overhead floor area, the designer links the landscape, architecture and interior by means of transition, creating a profoundly ceremonial entry space, which is used for public interaction.

A multi-dimensional interactive space, often the life-oriented expression of blending art, here advocates neighbors’ communication and sharing of community, and forms an aesthetic space with a pyrotechnic atmosphere. In addition, light guides the moving line of the space, strengthening the design space’s order and appeal, continuing the elegant, extravagantly lively atmosphere.

The end of the moving line is found deep in space. The designer does not draw the sentence point with thick ink and heavy color, but rather proceeds from complex to simple, step by step, with tolerance and openness to welcome the person who is about to return home. For soft design, Ge Yaxi had a low-key introverted design technique, with natural stone, leather and wood, conveying a deeply humanistic atmosphere.

The Chun Yue Jin Lu of Greentown cherishes every inch of land, making a witness of time, to bear an attachment to the years, in the heart of Hangzhou, for a brocade-luxurious life.

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

The Jin Life Aesthetics Hall, Hangzhou – Building Information:

Project Location: Wenhui Sanliting, Xiacheng District, Hangzhou, China
Interior: 810 square meters
Project Year:2020 January

Interior Design: LWM ARCHITECTS + Shanghai Yue Jie

Principle designer:Lee WeiMin

Architecture design: gad · line+studio
Decoration design: LSD interior design

Project manager: Lin Tzping
Designer team: Qiao Haibin , Dai Jing, Chen Haiyan, Zheng Bingwu
3D render: Zheng Renbo, Chen Fan, Hou Kai, Huang Yonghao
Decoration: Tan Yongqin, Ji Feifan, Yan Hui, Xue Jing

The Jin Life Aesthetics Hall Hangzhou China

Photographer: Wang Ting

The Jin Life Aesthetics Hall in Hangzhou, China images / information received 110520

Location: Hangzhou Shi, China

Hangzhou Buildings

Hangzhou Buildings

Recent Hangzhou Building Designs

Junxi Mountain Villa Sales Centre, Vanke Junxi, Yuhang District, Hangzhou City, Zhejiang Province, China
Architects: More Design Office (MDO)
Junxi Mountain Villa Sales Centre in Hangzhou City
photograph : Sicong Sui, Dirk Weiblen
Junxi Mountain Villa Sales Centre in Hangzhou City

Integrated Campus Complex for Hangzhou Normal University
Design: WSP ARCHITECTS
Hangzhou Normal University
photograph : RUIJING Photography/Zhang Hui
Integrated Campus Complex for Hangzhou Normal University

JOOOS Fitting Room, Xingguang Avenue
Architects: X+Living
JOOOS Fitting Room
photographe : Shao Feng
JOOOS Fitting Room Hangzhou

Xixi Wetland Estate in Hangzhou
Design: David Chipperfield Architects
Xixi Wetland Estate
photograph : Simon Mengese
Xixi Wetland Estate in Hangzhou

Zhejiang World Trade Center Hangzhou

Jingshan Boutique Hotel Hangzhou Building

Ripple Hotel Hangzhou Building

Architecture in China

Chinese Architecture Designs – chronological list

Chinese Architect – Design Office Listings

Website: Hangzhou

Chinese Architecture

Comments / photos for The Jin Life Aesthetics Hall in Hangzhou, China – page welcome

Hangzhou Shi