Guanhu Sales Center, Guizhou Building, South Chinese Commercial Architecture Images

Guanhu Sales Center in Guizhou

18 July 2020

Guiyang Vanke – Guanhu Sales Center

Interior finishing design: ONE-CU Interior Design Lab

Location: Guizhou, China

Guanhu Sales Center Guizhou China
photo © INTERPRETATION SUBLIMATION

Guiyang Vanke · Guanhu Sales Center – A space hidden in landscape and isolated from the bustling city

Living under mountains and beside water
This project is about exploring the boundary between the near and the far, and finding the balance between nature and the bustling city. It’s a space that enables people to get close to nature while immersing in artistic interior scenes.

Guanhu Sales Center Guizhou China
photo © Jin Weiqi

Interior | Artistic ambience
Outside | Nature

ONE-CU Interior Design Lab adopted dramatic and artistic expressions to interpret the relationship between the spiritual world and natural environment, intending to guide people to live a cozy life close to nature. Artworks in the space were used as the media to communicate inner languages.

Integration of water and mountains
The project is situated at a plot which boasts enchanting lake view, isolated from the bustling downtown area. Taking advantage of the natural surroundings, the design team tried to build a space that integrates with mountains and water.

In addition, they worked to create a sensitive spatial atmosphere, hoping to provide subtle and touching sensory experiences.

Guanhu Sales Center Guizhou China
photo © INTERPRETATION SUBLIMATION

Circulation that balances implicit and explicit relationships
Functional areas are scattered throughout the space, generating a smooth and clear circulation. The designers well balanced the relationship between the implicit and explicit and also incorporated unknowns and interaction into the layout, in order to leave more space for imagination. The interaction between people and static items stimulated by the unknown can inject vitality into the space.

Transitional space full of exploration
The foyer features a beige hue and blank surfaces, which produce a simplistic spatial tone. Marbles with grains and wooden art installations were brought in to alleviate the empty feeling of the expansive space. Items in the space are connected with nature and art. Only when interacting with people can they start playing a role.

Guanhu Sales Center Guizhou China
photo © INTERPRETATION SUBLIMATION

The full-height partitions generate an implicit aesthetic while showcasing magnificence. The passageway is partly hidden, attracting visitors to explore the space inside.

Many elements in the space embody natural forms and textures. The wooden art installation at the corner shows a primitive and free tension, while the curved black partition beside it draws on the form of densely-growing bamboo. In addition, the artwork suspended from the ceiling looks like floating clouds. Those details are impressive, which continuously enrich the scenes and experiences.

Guanhu Sales Center Guizhou China Guanhu Sales Center Guizhou China
photos © INTERPRETATION SUBLIMATION

Artistic shared sitting space
The shared space is defined by openness and integration. A shelf full of artworks and books erects in the space, functioning as part of the wall and making a difference to visual effects. The light hues balance the massiveness of architectural structures, and also enrich the sense of layering of the space. The water bar is closely connected to the resting area and negotiation area, together forming a socializing anchor point.

Intimate and poetic future lifestyle
Featuring artistic aesthetics and minimalism, the space stimulates people to interact with nature. The window blinds reveal part of the outside scenery, and immerse the visitors in the beauty of nature.

Guanhu Sales Center Guizhou China
photo © INTERPRETATION SUBLIMATION

The entire wall at the in-depth negotiation area is highlighted by books and artworks, without any other adornments. The sunken structure breaks the empty feeling while also enriching visual experiences. Moreover, the circular seating booth provides different angles of view. With the fireplace at the middle, this area offers a warm and pleasant atmosphere for talk.

The mountains in the distance loom out of the mist, while the residences nearby exude a romantic artistic ambience and an intimate living atmosphere that heals the mind.
The project conveys a lifestyle where people can stroll around mountain shades, stay away from the hustle and bustle of the city and coexist with nature in harmony. It provides a pure environment, guiding modern urbanites to explore the ideal living experiences in their mind.

Guanhu Sales Center Guizhou China
photo © INTERPRETATION SUBLIMATION

Guanhu Sales Center, Guizhou – Building Information

Location: Guiyang, China
Interior finishing design: ONE-CU Interior Design Lab
Decoration design & execution: ONE-CU Interior Design Lab
Area: 1,000 m2
Completion time: May 2020
Main materials: marble, bronze brushed stainless steel, steel net, wood veneer
Architectural design: Walton Design & Consulting Engineering Co., Ltd.
Landscape design: DAOYUAN DESIGN

Guanhu Sales Center Guizhou China
photo © INTERPRETATION SUBLIMATION

Photos: Interiors — INTERPRETATION SUBLIMATION; Landscape — YIMA BENTENG, XUEER, Jin Weiqi

Special thanks to: Guiyang Vanke

Guanhu Sales Center in Guizhou, China images / information received 180720

Location: Guizhou, China

Architecture in China

Chinese Building Designs – chronological list

Chinese Architectural News

Chinese Hotel Buildings

Chinese Architects Firms – Design Practice Listings

New Architecture in Guizhou

Guizhou Buildings

Guizhou Buildings

Chishui Danxia World Natural Heritage Visitor Center, Yuanhou Town, Chishui
Architects: West-line Studio
Danxia World Heritage Gateway in Guizhou
photo : Haobo Wei, Courtesy of West-line studio

Danxia World Heritage Gateway in Guizhou

Dafa Canal Tourist Information Center
Architects: ZJJZ
Dafa Canal Tourist Information Center in Guizhou China
photography : Laurian Ghinitoiu, ZJJZ

Dafa Canal Tourist Information Center in Guizhou

Mirrored Sight Shelter, Longli, Guizhou, China

Huayan Road Fire Station in Guizhou Province

Chetian Tourist Center in Guizhou

Danxia Exhibition Center in Guizhou

Bing’an Red Memorial in Guizhou

Concrete Memorial in Guizhou

Chetian Cultural Center in Guizhou

Bamboo Gateway in Guizhou

Dushan School Complex in Baiquan Town

Beijing Architecture Walking Tours by e-architect

Traditional Chinese Medicine Science and Technology Industrial Park HQ, Zhuhai, China
Traditional Chinese Medicine Science and Technology Industrial Park HQ in Zhuhai
photo courtesy of architects
Traditional Chinese Medicine Science and Technology Industrial Park HQ by Aedas

Vanke Tianfu Cloud City, Chengdu, China
Vanke Tianfu Cloud City in Chengdu
picture from architecture practice
Vanke Tianfu Cloud City by Aedas

Chinese Buildings

Zhuhai Opera House Building, Guangdong
Architect: Zhu Xiaodi, Ma Long
Zhuhai Opera House Building
image courtesy of architects

Zhuhai Opera House Building in Guangdong

Website: Zhuhai China

Zhenghong Property Air Harbour Office Project, Zhengzhou City, Henan Province, China
Zhenghong Property Air Harbour Office Project
picture from architecture practice
Zhengzhou City Buildings by Aedas

Comments / photos for the Guanhu Sales Center in Guizhou, China page welcome

Website: China