Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou, E+LAB Chinese Development, Architecture Images

Gongshu Intelligence Valley’s Eye

8 June 2020

Gongshu Intelligence Valley’s Eye in Hangzhou

Interior design: E+LAB

Location: Hangzhou, Zhejiang, China

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

The Eye of Intelligence Valley is the exhibition center in the intelligence valley town in Hangzhou. It is a multi-functional public building for culture display, investment attraction, office meeting, recreation and etc. The design philosophy starts with the geometric relation of ‘round sky and square earth’.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

The squareness, steadily gathering the boundary elements of the place, is the base of the earth; while the roundness stands for an abstract high-altitude vision. The triangular cone, located in the center, gradually rises from the flat square and flows into a ramp.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

It motivates the weightlessness of roundness, lifts up the suspension of roundness, and conveys a poetic and geometric experience beyond space and time. Like a Time Machine, it is a generator linking the future, digits and imagination.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

Introduction:

The entrance on the ground floor is a large-sized empty floor. Restricted by structural height, silver ripple-finished stainless steels are paved full on the top. The metal reflects the surrounding scenery and displays a natural trance to the main entrance space.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

The first floor is mainly used as the central exhibition hall and company exhibition hall, featuring cyber-space, using 360°screen, holographic projection and digital sand table, highlighting an intrusive experience formed by digital technology and modern society.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

Entering the Cloud Valley of Light, you can see the core space of the building, an exquisite ramp rising above the ground, circling and floating inside realistic view and virtual space. The ramp is like a space-time tunnel, leading to the landscape exhibition hall in the clouds.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

The 24-metre high, 360°French window is like a panoramic documentary movie, offering live to overlook the construction of the entire Intelligence Valley. The overall of the building is wrapped up in white high-intensity composite aluminum plates, without redundant ornament.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

Its futuristic and international form, like a natural simple sculpture, creates a giant sci-fi landscape coming from the universe in the modern city.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

Innovative Structure:

The core structure is leaning against a T-shaped cantilever. Counting from the angle of the core structure, the straight-line distance to the cantilever in the farthest end is 28.3m.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

Two annular trusses are constructed in the upper round-disk height and equipment-space width. A steel truss is made in the space between railings on both sides of the ramp.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

The ramp is built into the groove-profile sections, a slim steel rod coming from the structure above falls down and connects with the right positions to decrease the span, like an elegant ribbon linking the annular ramps on the 1st and 2nd floors.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

Considering the force imbalance caused by the deviation of upper core structure, balance has been made in selecting materials for the main structure. Suspending round disks adopt light but high-intensity steel structure to lose weight as much as possible.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

The core structure is made of reinforced concrete and corner steel columns, providing reliable bending strength and balancing the weight of heavy bulkiness.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou

BIM technology is fully adopted in the design. With the visual model, participants in various specialties can discuss on the design. Through the model, most problems related to space design or piping crashes have been solved in the beginning.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

All rod pieces, joints, screw welding, concrete columns and beams are incorporated into the overall model by 3D entity modeling. All the dimensions in the drawings, including the length of rod pieces, the dimensions of sections, and the intersected angles of parts, are generated from 3D entity model. After that, factory will fabricate based on shop drawings.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye, Hangzhou – Building Information

Project Name:Gongshu Intelligence Valley’s Eye
Architectural design: E+LAB
E-mail: 846471017@qq.com
Chief designers: Hu yijia
Design team: Zhou yuechen, Chen yining, Ye tong, Lu xianhui, Xie jie, Yin yong
Location: Gongshu district, hangzhou

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

Design time: 2018.03
Completion time: 2019.12
Site area: 5366.1㎡
Floor area: 8933.59㎡

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

Photographs: Schran Images – Su shengliang

Other participants:

Landscape design: The Design Institute Of Landscape & Architecture China Academy Of Art Co.,Ltd.
Interior design: The Design Institute Of Landscape & Architecture China Academy Of Art Co.,Ltd.
Curtain wall design:The Design Institute Of Landscape & Architecture China Academy Of Art Co.,Ltd.
Steel structure design:The Design Institute Of Landscape & Architecture China Academy Of Art Co.,Ltd.
Construction drawing design:The Design Institute Of Landscape & Architecture China Academy Of Art Co.,Ltd.

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou design by E+LAB

Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou Hangzhou, China images / information received 080620

Location: Hangzhou, Zhejiang, China

Hangzhou Buildings

Hangzhou Buildings

Recent Hangzhou Building Designs

Dothink Sales Center, Xiaoshan District
Interior design: GFD
Dothink Airport City Sales Center Hangzhou China
photograph : YUJI Studio

Dothink Sales Center in Hangzhou City

Junxi Mountain Villa Sales Centre, Vanke Junxi, Yuhang District, Hangzhou City, Zhejiang Province, China
Architects: More Design Office (MDO)
Junxi Mountain Villa Sales Centre in Hangzhou City
photograph : Sicong Sui, Dirk Weiblen

Junxi Mountain Villa Sales Centre in Hangzhou City

Integrated Campus Complex for Hangzhou Normal University
Design: WSP ARCHITECTS
Hangzhou Normal University
photograph : RUIJING Photography/Zhang Hui

Integrated Campus Complex for Hangzhou Normal University

JOOOS Fitting Room, Xingguang Avenue
Architects: X+Living
JOOOS Fitting Room
photographe : Shao Feng

JOOOS Fitting Room Hangzhou

Xixi Wetland Estate in Hangzhou
Design: David Chipperfield Architects
Xixi Wetland Estate
photograph : Simon Mengese

Xixi Wetland Estate in Hangzhou

Zhejiang World Trade Center Hangzhou

Jingshan Boutique Hotel Hangzhou Building

Ripple Hotel Hangzhou Building

Architecture in China

Chinese Architecture Designs – chronological list

Chinese Architect – Design Office Listings

Chinese Architecture

Comments / photos for Gongshu Intelligence Valley’s Eye Hangzhou, China – page welcome