Hillhurst Laneway House in Calgary

Hillhurst Laneway House in Calgary

Designed by Studio North The Hillhurst Laneway House is for a growing family that has lived in the same house for two generations. With a small child, aging parents and a busy lifestyle, adding a laneway house to their property is an ideal way to allow the family to grow.

L'Accostee House in Adstock Quebec

L’Accostée House in Adstock, Québec

Designed by Bourgeois / Lechasseur architects L’Accostée House is located in the Adstock area, on the shores of Lac St-François. The clients have lived on this beautiful site for a few years and enjoy aquatic activities on the lake.

La Luge

La Luge in La Conception

The La Luge project, designed by YH2, is made out of two embracing volumes set on different levels – one dark, one light, thus creating distinct spaces, freely merging one into the other.

Window on the Lake

Window on the Lake in Saint-Élie-de-Caxton

The house, designed by YH2, stands on the site of an old family cottage, just steps away from the shores of Lac Plaisant in the Mauricie region. Thanks to its simplicity, restraint and refinement, the project embodies the architect’s attempt to capture the essence of cottage life.

Sky House on Stoney Lake

Sky House on Stoney Lake

This holiday house, designed by Julia Jamrozik and Coryn Kempster, consists of two volumes stacked on one another. The upper volume form both a bridge and a cantilever. This massing strategy allows for the charged relationship between the building and the ground.

National Holocaust Monument

National Holocaust Monument in Ottawa

Studio Libeskind designed the National Holocaust Monument honoring the millions of innocent men, women and children who were murdered under the Nazi regime and recognize those survivors who were able to eventually make Canada their home.

Decidedly Jazz Danceworks

Decidedly Jazz Danceworks in Calgary

DIALOG’s design emphasizes the fact that it is first and foremost a practice facility for DJD’s professional dancers. Artistic Director Kimberly Cooper asked for an inspiring space to develop choreography and would be enjoyable to work in on a daily basis.