Mini Hill – Lily Nails Salon in Beijing, Commercial Interior, Chinese Architecture Images, Architect

Mini Hill – Lily Nails Salon in Beijing

Beauty Salon Interior Development in China – design by ARCHSTUDIO

29 Jan 2018

Mini Hill – Lily Nails Salon

Architects: ARCHSTUDIO

Location: Beijing, China

Mini Hill – Lily Nails Salon Interior Design

Mini Hill Lily Nails Salon

Photos © Jin Weiqi

The nails salon is designed to achieve a kind of natural sense in artificial environment, and to attract customers by creating an amusing experience of being in the hill. The rectangular space of 60 sqm is embedded a hill that is gradually rising from outside to inside.

Mini Hill Lily Nails Salon by ARCHSTUDIO

Beauty Salon Interior in China design by ARCHSTUDIO

The hill is divided into 7 caves of varying sizes, emerging or hiding according to customers’ behavior and sight. The caves,separate from yet interconnected with each other, form manicure and beauty areas of different scales. Manicure area is grouped by 2 or 3 seats, while beauty area is relatively closed to ensure privacy. The space between caves is used as storage, service room, display rack, etc.

Beauty Salon Interior in China

Beauty Salon in China Beauty Salon China

The whole hill is welded together with 1.5mm thick brushed stainless steel plate, its hardness in match with soft grey carpet on the floor, thus enhancing grey-tonedcave space. The hill top is painted white, being integrated with surrounding walls and shining roof as a whole. The roof is made of soft membrane, its surface printedinflower patternsofdifferent densities, creating even and varied indoor light. Stop in front of the store, you get a vivid visual image directly through the transparent glass wall. Step inside the space, the abstract hill becomes a stage to unfold the beauty of nature.

Chinese Beauty Salon

Chinese Nails Salon

Beauty Interior China

Beauty Interior in China

Mini Hill Lily Nails Salon

Mini Hill Lily Nails Salon

Mini Hill – Lily Nails Salon, Beijing – Building Information

Design team: Han Wenqiang, Song Huizhong
Design company: ARCHSTUDIO
Project location: Fulllink Plaza, Chaoyang District, Beijing, China
Project area: 60 sqm
Design time: 2017.02-2017.04
Construction time: 2017.04-2017.06
Main materials: stainless steel plate, printing soft membrane

Mini Hill Lily Nails Salon

Photography © Jin Weiqi

Beauty Salon Interior Development in China – design by ARCHSTUDIO images / information received 290118

Location: Beijing, China

Beijing Architecture

Beijing Architecture Designs – chronological list

Beijing Architecture Walking Tours

Beijing Buildings

Beijing Architecture Photos

Beijing CBD Eastern Expansion
Design: SOM, architects
Beijing CBD

Z15 Tower – tallest building in Beijing
TFP Farrells, BIAD, ARUP and MVA
Z15 Tower

Beijing Architecture – Major Designs

Central Chinese Television Tower
Rem Koolhaas Architects / OMA
CCTV Beijing

Capital Airport
Foster + Partners
Beijing Airport Building

Comments / photos for the Beauty Salon Interior Development in China – design by ARCHSTUDIO page welcome

ARCHSTUDIO