SLA Landscape Architects, Copenhagen

SLA Copenhagen, Danish Landscape Architects, Architecture Denmark, Design, Photos

SLA Landscape Architects, Copenhagen

Danish Architectural Designers

SLA Architecture Competition Win

ESS – European Spallation Source, Lund, south west Sweden – winners
Design: Henning Larsen Architects, COBE and SLA
ESS – European Spallation Source Building
picture from architects

ESS – European Spallation Source – 3 Mar 2013
International design competition for the ESS, which will become the world’s largest and most advanced facility for neutron-based research. The team also includes the engineering companies Buro Happold, NNE Pharmaplan and Transsolar.
The research centre will be partly open to the public. A visitors’ centre will be established on the site, where visitors can gain an insight into the research activities taking place at ESS. The visitors’ centre will make it possible to present changing exhibitions.

SLA – Key Projects

Nord Vest Park, Copenhagen, Denmark
2010
North West Park Copenhagen
photograph : Torben Petersen
North West Park Copenhagen
‘The North West quarter of Copenhagen could do with a little more adventure’. Such was the idea behind The North West Park, designed by SLA.
North West is the most culturally diverse quarter in Copenhagen with almost twice the amount of non-western immigrants as in the rest of the city. As a result, the quarter has had its share of social and economic troubles: The inhabitants of North West are poorer, more often unemployed, and live in smaller public-housing apartments than their fellow Copenhageners. North West itself is a grey area with little public life and is known for its high rates of crime and pollution. It is not a coincidence that North West is popularly known to the rest of Copenhagen as ‘North Worst’.

The City Dune, Copenhagen, Denmark
2011
The City Dune Copenhagen
photograph © OREV Vandingssystemer
The City Dune
The harbor front of Copenhagen has through the years been widely criticized for being the home of low quality office buildings, introvert shopping malls, bad infrastructure for cyclists and pedestrians, and few, if any, public spaces worth using. Here, above an underground car park on the corner of Bernstorffsgade and Kalvebod Brygge, the Swedish SEB Bank chose to erect its Scandinavian headquarters. SLA got the assignment to create the urban space that would tie the headquarter together with the surrounding area, the harbor, and the rest of Copenhagen.

More projects by SLA Landscape Architects online soon


To see all listed projects on a single map please follow this link.

SLA Landscape Architecture – Practice Information

Designers based in Copenhagen, Denmark

SLA : Landscape Architects

Copenhagen Architecture

Landscape Architecture

Copenhagen Architects

Danish Architects

Copenhagen Building News

Website: Building

Additions / photos for the SLA Landscape Architects Copenhagen page welcome

SLA Landscape Architects – page

Website: www.sla.dk