Johnny Was in Palo Alto

Johnny Was, Palo Alto Building, Californian Commercial Development, USA Shop Interior, Images

Johnny Was in Palo Alto

Retail Building at Stanford Shopping Center in California, USA – design by Mayes Office

Dec 12, 2017

Johnny Was

Architects: Mayes Office

Location: Stanford Shopping Center, Palo Alto, California, USA

Johnny Was

Johnny Was in Palo Alto

Nestled among the slew of shops in Stanford Shopping Center, this 2398-square-foot brick-and-mortar unit was once occupied by tech giant Apple, before a complete makeover by Mayes Office | MO as a contemporary retrospective of Johnny Was’ 28-year history.

Johnny Was in Palo Alto Johnny Was in Palo Alto

The minimalistic space features uniquely crafted bohemian clothing and accessories appealing to the modern bohemian as well as embracing the quintessential Californian lifestyle.

Johnny Was in Palo Alto Johnny Was in Palo Alto

The store features a similar build-out to Johnny Was’ other locations nationwide, incorporating a full-length glass while minimalist white walls run consistent across the store amplifying the understated aesthetic that MO has always strived for in its previous projects with Johnny Was.

Johnny Was in Palo Alto Johnny Was in Palo Alto

Concrete epoxy flooring and wooden panels is employed alongside steel beams. Furniture and fixtures handpicked by the owner from shores as far as India offer riffs of antiquity and accentuating a refined ambience to the contemporary retail space.

Johnny Was in Palo Alto

One focal point of the store is the Silk Lab, which is tucked at the end of the store where signature one-of-a-kind silk scarfs take center stage. The rough, natural character of the wood panels combines effortlessly with the sharp lines and sleek textures of corrugated metal finishing. A concrete epoxy display counter adds the finishing touches to a space that further enhances the store’s boho-chic flair.

Johnny Was in Palo Alto

Taken altogether, the interior builds off cohesion between modern and traditional motifs, creating a space that simultaneously enhances a customer’s experience. The bright, colorful craftsmanship of the store mirrors the label’s attention to the details of its women’s wear garments and its overall design aesthetic.

Johnny Was in Palo Alto

Johnny Was in Palo Alto

Johnny Was in Palo Alto

Johnny Was Stanford Shopping Center – Building Information

Project size: 2398 ft2
Completion date: 2016
Building levels: 1
Architect/ Interior Designer: Mayes Office
Structural Design: Bricy Company
General Contractor: Hardesty & Asoociates
Decorator/ Art Direction: Marguerite Wade & Co.
Flooring: Floric Polytech
Mechanical Engineering: John Dorius & Associates
Electrical Engineering: Nikolakopulos & Associates Inc

Johnny Was in Palo Alto

Photography: Tara Wujcik

Johnny Was, Palo Alto images / information received 121217


To see all listed projects on a single map please follow this link.




Californian Buildings

Cathedral of Christ the Light
Design: Skidmore, Owings & Merrill
Cathedral of Christ the Light
photo : Timothy Hursley

Cathedral of Christ the Light

One Window House, Venice
Design: Touraine Richmond Architects, California
One Window house Venice
Benny Chan from Fotoworks

One Window House




Californian Architects

Website: Stanford Shopping Center

American Architects

American Houses

Comments / photos for the Johnny Was in Palo Alto page welcome

Johnny Was in Palo Alto – page

Website: Mayes Office