Switch Box in House – Tokyo Renovation

Switch Box in House, Tokyo Residence, Japan Architecture, Japanese Home Design, Property

Switch Box in House, Tokyo

Contemporary Residence Renovation Japan – design by Naf Architect & Design

16 Jan 2013

Switch Box in House Renovation

Contemporary Residence in Tokyo

Design: Naf Architect & Design

This is a total interior renovation project of an existing house, installing a box made of deck lumber in the middle of the house.

The existing house is 17 year-old, two-story, 4-bedroom wooden structure on top of semi-underground garage. It could serve as home, but we could not see how and for whom the room layout was made.

Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan
photos : Toshiyuki Yano

New owner of the house is a family of three; a couple with a child. Installed in the center of the house is a hall-like space made by a large box which gives a doorway to chiropractic clinic run by the wife, to the bedroom of the couple, to the entrance of the house, to living and dining room upstairs, and to karaoke room in basement. As rooms of various purposes were relocated in the existing house, the composition of the house became more like that of a complex facility. The box-like space which brings together traffic lines and connects each room is, in a sense, switch box of traffic lines.

Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan
photos : Toshiyuki Yano

The box is made of deck lumber, whose top side has large interspace between lumber and let sunlight pour downstairs. On the sides of the box are smaller interspaces to avoid the gaze but large enough to let through the voices. It allows loose spatial continuity from the second floor to the basement and at the same time, interspaces are adjusted to keep privacy when there are guests. In the living-dining room on the second floor, the top of the box comes up to the height of a counter suitable for housework. High side windows on the sloped ceiling take in ample sunshine and the top of the box can be used as sunroom. Hooks can be placed between the deck lumber to hang pictures, hangers or foliage plants anywhere we like. There is almost no exterior space for garden within the premises, and it was our challenge to introduce various living scenes indoors by using the box.

Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan Switch Box in House Japan
photos : Toshiyuki Yano

The existing house before the renovation was one of many typical houses in the real estate market. In this renovation, we made Karaoke room in the basement, taking advantage of the sound insulation properties of concrete foundation. We see possibilities in creating new living environment by taking advantage of such properties.

Switch Box in House – Building Information

Name of the Project: Switch Box in House
Location: Suginami ward, Tokyo
Category: detached house
Structure: Wood construction
Maximum height: 8.859m
Frontal road: 5.54m on the west
Site area: 71.51m2
Total floor area: 127.99m2
Completion: Dec 25, 2012
Architect: Akio NAKASA (manager), Daisuke AOKI
Photographs: Toshiyuki Yano

Switch Box in House Tokyo images / information from Naf Architect & Design


To see all listed projects on a single map please follow this link.

Tokyo Buildings
Alexandre Herchcovitch
photograph : Eusike Fukumochi

Tokyo Houses
House in Takadanobaba
photo : Hiroyasu Sakaguchi – AtoZ

Japanese Buildings

Tokyo Shops

Japanese Architects

Tokyo Architects

Modern Homes

Comments / photos for the Switch Box in HouseTokyo Architecture page welcome

Switch Box in House Tokyo Building