Science Island Kaunas Design by Alper Derinbogaz

Science Island Kaunas Design by Alper Derinboğaz

Science Island is a project in Kaunas, Lithuania designed as an icon of the paradigm between the natural landscape, mankind’s intrinsic curiosity of the complexity of the universe, and the responsibility human have within it by Alper Derinbogaz.

Kaunas Science Centre Competition Entry

Kaunas Science Centre Competition Entry

Design contest entry by Architects of Invention for new €25m National Science and Innovation Centre of Lithuania in Kaunas: the most popular design contest ever in Lithuania with 144 design team entries.

Subterranean Science Museum in Kaunas

Subterranean Science Museum in Kaunas

Architects: Bread studio

The suggested building will be located at the opposite end of the stadium on the Science Island. This will form another attraction on the island, and allow for further developments between the two anchor facilities.

Valley Villa

Valley Villa Vilnius

Architects: Arches

Architectural firm Arches has recently created a modern, eco-friendly house within close proximity to Vilnius, the capital of Lithuania and the country’s largest city.

Pavilniai Regional Park House

Pavilniai Regional Park House in Lithuania

Design: G.Natkevičius and Partners, architects

The client bought a site where an old yellow brick lodge stood. Cleaning off the plaster revealed ancient bricks. Because of the historical value of this house it was preserved by wrapping it with an outer glass shape.

k18B Building Complex in Vilnius by Libeskind Downtown Tower

k18B Building Complex in Vilnius by Libeskind

Design: Studio Libeskind, Architects

The Downtown Tower-k18B is a “harmonious progression of glass volumes” – an 18-storey tower above a 6-storey podium, connected by a luminous glass-covered galeria, according to the architects.

Dolphinarium

Dolphinarium in Klaipeda

Design: Uostamiescio projektas

On the top of the building the roof cafe with a terrace was designed offering a view to the Curonian lagoon and the Baltic sea. Over the dolphin living space the sunroof was installed, dropping the maximum amount of light into the pool area.